Cały proces przygotowania:
- Wlej zawartość torebki do większej miski.
- Dodaj jajka, olej i mleko i dokładnie wymieszaj.
- Wlej do przygotowanej wcześniej wyczyszczonej i opróżnionej okrągłej formy o średnicy 20 cm i piecz w temperaturze 160 ° C przez około 50 minut.
- Następnie cukier, gdy jest jeszcze ciepły.
Czas przygotowania: 5 minut Pieczenie: 50 minut.
Do przygotowania maku nadal potrzebujesz następujących płynnych składników:
- 2 jajka
- 80 ml oleju
- 350 ml mleka
GRIZLY Wskazówka: Mak świetnie smakują z polewą cytrynową. Przygotuj to, mieszając 2 łyżki gorącej wody, 2 łyżki soku z cytryny i stopniowo dodając 200 g mąki cukrowej i mieszając z gładkim lukrem.
Darina de Oliveira Costa jest twórczynią całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą. Darina jest cukiernikiem, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur.