Kategorie

Blog

Kiedy artyści nie mają co jeść, pieką z GRIZLY

Przygotuj znakomity Makovník z serii słodyczy GRIZLY według Honzy Ťoupalíka z Teatru Morawskiego w Ołomuńcu.

Cały proces przygotowania:

  1. Wlej zawartość torebki do większej miski.
  2. Dodaj jajka, olej i mleko i dokładnie wymieszaj.
  3. Wlej do przygotowanej wcześniej wyczyszczonej i opróżnionej okrągłej formy o średnicy 20 cm i piecz w temperaturze 160 ° C przez około 50 minut.
  4. Następnie cukier, gdy jest jeszcze ciepły.

Czas przygotowania: 5 minut Pieczenie: 50 minut.

Do przygotowania maku nadal potrzebujesz następujących płynnych składników:

  • 2 jajka
  • 80 ml oleju
  • 350 ml mleka

GRIZLY Wskazówka: Mak świetnie smakują z polewą cytrynową. Przygotuj to, mieszając 2 łyżki gorącej wody, 2 łyżki soku z cytryny i stopniowo dodając 200 g mąki cukrowej i mieszając z gładkim lukrem.

Darina de Oliveira Costa jest twórczynią całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą. Darina jest cukiernikiem, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur.

Počet porcí: 8

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!