DNI GRIZLY - Rabat 20 % na wszystkie produkty! W koszyku użyj kodu rabatowego: DNIGRIZLY20
Batoniki musli z jabłkami i orzechami włoskimi
Jesteś głodny lub potrzebujesz szybko uzupełnić energię? Wypróbuj przepis na batoniki musli z jabłkami i orzechami włoskimi. To, że jabłka dobrze komponują się z orzechami włoskimi to pewnik wynikający z natury - oba są tradycyjnie uprawiane i produkowane w naszym kraju.
Przygotowanie:
1 / Płatki owsiane wsyp do większej miski, dodaj rodzynki, posiekane orzechy włoskie i jabłka. Możesz na przykład użyć już pokrojonych suszonych jabłek Grizly w kształcie kostek . Posyp cynamonem, wymieszaj i zalej wrzątkiem. Pozostaw na chwilę do namoczenia. Następnie dodaj miód (lub syrop z cykorii w przypadku wegańskiego wariantu batoników) i dokładnie wymieszaj na papkowatą masę. Zalecamy najlepiej robić to rękami, aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały.
2 / Wyłóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, miałaby być o wysokości około 1 centymetra. Prawdopodobnie nie wypełnisz całej blachy, ale to nie ma znaczenia, masa dobrze się trzyma i nie będzie wyciekać, nawet jeśli brzeg blachy nie będzie jej trzymał.
3 / Blachę z masą włóż do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piecz około 30 minut lub po prostu do momentu, aż masa się zarumieni. Gotowe ciasto pozostaw do ostudzenia, a następnie pokrój w bloki wielkości batonów musli. W temperaturze pokojowej batoniki wytrzymają kilka dni, w lodówce kilka tygodni.
Przepis przygotowała dla Ciebie Máma v kuchyni