Kategorie

Blog

Bezglutenowe łapy niedźwiedzia

Święta Bożego Narodzenia obejmują pieczenie, a GRIZLY muszą to być pewne łapy niedźwiedzia! Wypróbuj z nami swoje ulubione słodycze, a po prostu narzekasz.

I zaczynamy:

Wszystkie przygotowane przez nas składniki przetworzymy na nasze łapy i połączymy w ciasto, które odstawiamy na chwilę na zimno. Następnie ciasto wciskamy do foremek na łapach niedźwiedzia, które wcześniej lekko przecieramy tłuszczem. Gdy mamy już zajęte wszystkie łapy, wkładamy je do piekarnika w temperaturze 180 stopni na około 10-15 minut.

Po upieczeniu wybijamy, posypujemy cukrem mielonym i cynamonem i chowamy tam, gdzie nikt ich nie znajdzie do Świąt, bo są tak pyszne, że nic by nie zostało!

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!