Kategorie

Blog

Sałatka z soczewicy z awokado i serem

Skupiamy się najczęściej na sałatkach liściastych, czyli próbować sałatek z soczewicy, które doskonale nas satysfakcjonują, a jednocześnie są pełne wartościowych składników odżywczych.

Skupiamy się najczęściej na sałatkach liściastych, czyli próbować sałatek z soczewicy, które doskonale nas satysfakcjonują, a jednocześnie są pełne wartościowych składników odżywczych. Soczewica smakuje bardzo dobrze i jest zimna. Dodatkowo w połączeniu z awokado, pomidorkami koktajlowymi i serem feta wyczarowuje magiczny świeży smak i aromat.

I zaczynamy:

Najpierw przygotowujemy soczewkę. Dobrze wypłucz i dodaj do osolonej wrzącej wody w stosunku 1: 5, gotuj około 30 minut. Uważaj, aby nie wygotować soczewki i nie utrzymuj jej twardości. Następnie spłucz w zimnej wodzie i odstaw na bok.

Pokrój pomidory koktajlowe do miski. Awokado podziel na pół, usuń rdzeń, wyjmij łyżką i pokrój w kostkę. Dodać ser feta również pokrojony w kostkę i drobno czerwoną cebulę, a następnie posiekaną kolendrę.

Wymieszaj z soczewicą i polej dressingiem, który przygotowujemy z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu.

Życzymy dobrego smaku

Počet porcí: 10
  • Opakowania na ser feta / bałkański
  • Awokado
  • Pół czerwonej cebuli
  • Garść posiekanych liści kolendry
  • Pakowanie pomidorków koktajlowych
  • Sok cytrynowy
  • łyżeczka soli
    Sól himalajska różowa 500g Sól himalajska różowa 500g

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!