Kategorie

Blog

Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i octem balsamicznym

Skrzydełka z kurczaka, do których można przygotować pyszną marynatę z balsamem i ziołami.

I zaczynamy:

Podsmaż ząbki czosnku w garnku z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Po usmażeniu usuń goździki i usmaż cebulę na tym samym oleju. Dodać skrzydełka kurczaka, paprykę i doprawić ziołami. Smażyć około 8-10 minut, aby wymieszać smaki.
W misce wymieszaj balsamiczny, cukier i bulion z kurczaka. Gdy skrzydełka z kurczaka usmażą się na złoty kolor, polej je przygotowanym dressingiem. Gotuj na średnim ogniu przez około pół godziny. Podawaj z ryżem.

Przepis od Borgesa

Počet porcí: 4
  • 150 ml bulionu z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Zioła do smaku: rozmaryn, tymianek, oregano,…
  • 500 g skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki brązowego cukru
    Cukier trzcinowy Cukier trzcinowy

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!