Dostępne
dostarczymy 21. 1.
#
Dostawa od 16,99 zł
Średnie kremowa mleczna czekolada o wyśmienitym smaku prawdziwego karmelu doskonale posłuży do jedzenia lub do podlewania, namaczania lub aromatyzowania Twoich kulinarnych kreacji.
Popis
GRIZLY Belgijska czekolada karmelowa 500 g
- Klasyfikacja administracyjna : Piece czekoladowe
- Składniki : cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku , karmelizowany cukier 1,5%, emulgatory: lecytyna sojowa, aromat, ekstrakt z papryki, naturalny aromat waniliowy
- Min. % : kakao: 31,1% (30,1% masła kakaowego i 2,5% odtłuszczonego proszku kakaowego); mleko: 25,7%; tłuszcz: 31,7% (30,1% masło kakaowe i 7% tłuszczu mlecznego)
- Kraj pochodzenia : Belgia
- Producent: Callebaut
- Okres przydatności do spożycia : 12 miesięcy od daty produkcji
- Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Pyszne połączenie mlecznej czekolady i karmelu pieści Twoje zmysły. Piece karmelowe łączą bogactwo mlecznej czekolady z czystym karmelem. Efektem końcowym jest dekadencko pyszna mleczna czekolada z bogatym odcieniem złotobrązowego karmelu.
Naszą czekoladę karmelową zakwaszać samodzielnie lub przetwarzać w taki sam sposób, jak zwykłą czekoladę mleczną: rozpuszczanie, temperowanie i chłodzenie przebiega dokładnie w ten sam sposób. Dzięki swojej standardowej sypkości czekoladę można wykorzystać do formowania, nalewania, aromatyzowania pianek i kremów lub do tworzenia dekoracji. Do parowania zalecamy łączenie tej karmelowej czekolady z podobnymi smakami, takimi jak sól morska, ras el hanout lub orzech laskowy, lub z kontrastowymi smakami, takimi jak marakuja, limonka, zielone jabłko itp.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2368 kJ / 566 kcal |
Tłuszcze: | 37,1 g |
w tym nasycone: | 22,3 g |
Węglowodany: | 49,4 g |
z których cukrów: | 48,6 g |
Błonnik: | 1 g |
Białka: | 7,9 g |
Sól: | 0,25 g |