GRIZLY

Czekolada belgijska różowa Ruby 500 g

59,99 zł

119,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 31. 3.

#

Dostawa od 16,99 zł

Wszyscy znamy białą, mleczną i gorzką czekoladę, ale co z różową? Ruby jest wytwarzany z wyhodowanych różowych ziaren kakaowych bez dodatku barwników i aromatów owocowych. Oprócz wyjątkowego różowego koloru zachwyci Cię intensywny owocowy smak z kwaśnymi tonami.

Popis

GRIZLY Czekolada belgijska różowa Ruby 500 g

Po ciemnej, mlecznej i białej czekoladzie, czekolada rubinowa jest najbardziej niezwykłym odkryciem ostatnich 80 lat. Olśniewający cud Matki Natury, który przynosi zupełnie nowe doznania smakowe i niepowtarzalny kolor. Zrodzony z ziaren kakaowca rubinowego, bez dodatku barwników, bez dodatku aromatów owocowych. Daj się pochłonąć wyjątkowemu kolorowi, intensywnemu owocowemu smakowi i kwaskowatym tonom. Niepowtarzalny kolor i smak rubinu stymuluje niepowtarzalne połączenia smakowe i wprowadza nowy wymiar w świat cukiernictwa i piekarnictwa. Rubin doskonale nadaje się do słodzenia, a dzięki swojej konsystencji nadaje się również do szerokiego zakresu zastosowań, od pralin formowanych i maczanych po gwasz, mus i nie tylko. Do parowania zalecamy połączenie tej karmelowej czekolady z podobnymi smakami, takimi jak pieprz, curry, cynamon, wanilia, piernik, mięta, wasabi, bazylia, szafran, rozmaryn, marakuja, liczi, morela, ananas, kokos, cytrusy, mango, szampan różany, piwo owocowe, miód, praliny z nadzieniem owocowym, karmel, migdały, orzechy laskowe, olej sezamowy, camembert, roquefort, zielona herbata, kawa. Różowa czekolada pobudzi Twoją kulinarną kreatywność.






Składniki

Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: 2377 kJ / 568 kcal
Tłuszcze: 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,2 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 51 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,20 g


Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, kwas: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny sojowe. Zawartość suchej masy kakaowej co najmniej 32,8 %.


Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i orzechów. 


Kraj pochodzenia: Belgia


Przechowywanie: Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze od 12 do 20  °C


Opakowanie: Pakowane próżniowo w opakowaniu PP