GRIZLY

Czekolada belgijska różowa Ruby 500 g

49,99 zł

99,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 16. 10.

#

Dostawa od 11,49 zł

Wszyscy znamy białą, mleczną i gorzką czekoladę, ale co z różową? Ruby jest wytwarzany z wyhodowanych różowych ziaren kakaowych bez dodatku barwników i aromatów owocowych. Oprócz wyjątkowego różowego koloru zachwyci Cię intensywny owocowy smak z kwaśnymi tonami.

Popis

GRIZLY Czekolada belgijska różowa Ruby  500 g

  • Klasyfikacja administracyjna : Piece czekoladowe
  • Skład : cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa, emulgatory: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
  • Min. % : kakao: 47,3% (masło kakaowe); mleko: 26,3%; tłuszcz: 35,9%
  • Kraj pochodzenia : Belgia
  • Certyfikat : KD-Halal
  • Producent: Callebaut
  • Okres przydatności do spożycia : 12 miesięcy od daty produkcji
  • Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
  • Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Po ciemnej, mlecznej i białej czekoladzie, czekolada rubinowa jest najbardziej niezwykłym odkryciem ostatnich 80 lat. Olśniewający cud Matki Natury, który przynosi zupełnie nowe doznania smakowe i niepowtarzalny kolor. Zrodzony z ziaren kakaowca rubinowego, bez dodatku barwników, bez dodatku aromatów owocowych. Daj się pochłonąć wyjątkowemu kolorowi, intensywnemu owocowemu smakowi i kwaskowatym tonom.

Niepowtarzalny kolor i smak rubinu stymuluje niepowtarzalne połączenia smakowe i wprowadza nowy wymiar w świat cukiernictwa i piekarnictwa. Rubin doskonale nadaje się do słodzenia, a dzięki swojej konsystencji nadaje się również do szerokiego zakresu zastosowań, od pralin formowanych i maczanych po gwasz, mus i nie tylko. Do parowania zalecamy połączenie tej karmelowej czekolady z podobnymi smakami, takimi jak pieprz, curry, cynamon, wanilia, piernik, mięta, wasabi, bazylia, szafran, rozmaryn, marakuja, liczi, morela, ananas, kokos, cytrusy, mango, szampan różany, piwo owocowe, miód, praliny z nadzieniem owocowym, karmel, migdały, orzechy laskowe, olej sezamowy, camembert, roquefort, zielona herbata, kawa. Różowa czekolada pobudzi Twoją kulinarną kreatywność.

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 2356 kJ / 563 kcal
Tłuszcze: 35,9 g
w tym nasycone: 21,5 g
Węglowodany: 49,5 g
z których cukrów: 48,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białka: 9,3 g
Sól: 0,27 g