Dostępne
dostarczymy 16. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Wszyscy znamy białą, mleczną i gorzką czekoladę, ale co z różową? Ruby jest wytwarzany z wyhodowanych różowych ziaren kakaowych bez dodatku barwników i aromatów owocowych. Oprócz wyjątkowego różowego koloru zachwyci Cię intensywny owocowy smak z kwaśnymi tonami.
Popis
GRIZLY Czekolada belgijska różowa Ruby 500 g
- Klasyfikacja administracyjna : Piece czekoladowe
- Skład : cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa, emulgatory: lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy
- Min. % : kakao: 47,3% (masło kakaowe); mleko: 26,3%; tłuszcz: 35,9%
- Kraj pochodzenia : Belgia
- Certyfikat : KD-Halal
- Producent: Callebaut
- Okres przydatności do spożycia : 12 miesięcy od daty produkcji
- Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Po ciemnej, mlecznej i białej czekoladzie, czekolada rubinowa jest najbardziej niezwykłym odkryciem ostatnich 80 lat. Olśniewający cud Matki Natury, który przynosi zupełnie nowe doznania smakowe i niepowtarzalny kolor. Zrodzony z ziaren kakaowca rubinowego, bez dodatku barwników, bez dodatku aromatów owocowych. Daj się pochłonąć wyjątkowemu kolorowi, intensywnemu owocowemu smakowi i kwaskowatym tonom.
Niepowtarzalny kolor i smak rubinu stymuluje niepowtarzalne połączenia smakowe i wprowadza nowy wymiar w świat cukiernictwa i piekarnictwa. Rubin doskonale nadaje się do słodzenia, a dzięki swojej konsystencji nadaje się również do szerokiego zakresu zastosowań, od pralin formowanych i maczanych po gwasz, mus i nie tylko. Do parowania zalecamy połączenie tej karmelowej czekolady z podobnymi smakami, takimi jak pieprz, curry, cynamon, wanilia, piernik, mięta, wasabi, bazylia, szafran, rozmaryn, marakuja, liczi, morela, ananas, kokos, cytrusy, mango, szampan różany, piwo owocowe, miód, praliny z nadzieniem owocowym, karmel, migdały, orzechy laskowe, olej sezamowy, camembert, roquefort, zielona herbata, kawa. Różowa czekolada pobudzi Twoją kulinarną kreatywność.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2356 kJ / 563 kcal |
Tłuszcze: | 35,9 g |
w tym nasycone: | 21,5 g |
Węglowodany: | 49,5 g |
z których cukrów: | 48,5 g |
Błonnik: | 0,7 g |
Białka: | 9,3 g |
Sól: | 0,27 g |