GRIZLY

Jeżyny liofilizowane proszek i kawałki 50 g

7,49 zł

5,99 zł z kodem WYPRZEDAZ20

149,80 zł / kg

Liofilizowane jeżyny są nie tylko chrupiące, ale także wyjątkowo smaczne. W formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów.

Popis

GRIZLY Jeżyny liofilizowane proszek i kawałki 50 g

grizly-lyo-ovoceLiofilizowane jeżyny są nie tylko chrupiące, ale także wyjątkowo smaczne. W formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów. Kawałkami liofilizowanych jeżyn można cieszyć się przez cały rok, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi suszenia mrożeniem nie straciły nic ze swojego charakterystycznego słodko-kwaśnego smaku. Podobnie jak kawałki świeżych jeżyn oferują one Twojemu ciału witaminy i minerały. Na przykład błonnik i witaminę C, której jeżyny zawierają nawet więcej niż maliny. Te również w formie liofilizowanej mamy w ofercie, więc śmiało dodaj je do koszyka i przygotuj sobie witaminową bombę jeżynowo-malinową. Możesz do niej dodać jeszcze liofilizowane jeżyny w tradycyjnej formie.

Dlaczego warto wybrać GRIZLY liofilizowane jeżyny proszek i kawałki:

źródło błonnika – 100 g liofilizowanych jeżyn zawiera 29,5 g błonnika
 delikatnie suszone mrozem
✅ świetny dodatek do jogurtu, owsianki lub różnych deserów
 

Czy wiedziałeś, że…

…liofilizacja to proces suszenia mrozem przy bardzo niskiej temperaturze i ciśnieniu? Dochodzi do odparowania naturalnie obecnej w produkcie wody, dlatego liofilizowane owoce są tak chrupiące. Dodatkowo maksymalnie zachowują swoją oryginalną barwę, smak, zapach oraz wszystkie minerały i witaminy. 


RADA GRIZLY ⬇️

Mnóstwo ciekawostek o owocach liofilizowanych znajdziesz w naszym artykule. Zapraszamy do lektury.

grizly_owoce_liofilizowane



Składniki: jeżyny liofilizowane 100 %

Kraj pochodzenia: Serbia

Przechowywanie: Przechowuj w temperaturze 2–25 °C przy maksymalnej wilgotności 70 %.

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 1383 kJ / 330 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 40 g
Błonnik: 29,5 g
Białko: 5,1 g
Sól: 0,03 g