Liofilizowane jeżyny są nie tylko chrupiące, ale także wyjątkowo smaczne. W formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Jeżyny liofilizowane proszek i kawałki 50 g
Liofilizowane jeżyny są nie tylko chrupiące, ale także wyjątkowo smaczne. W formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów. Kawałkami liofilizowanych jeżyn można cieszyć się przez cały rok, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi suszenia mrożeniem nie straciły nic ze swojego charakterystycznego słodko-kwaśnego smaku. Podobnie jak kawałki świeżych jeżyn oferują one Twojemu ciału witaminy i minerały. Na przykład błonnik i witaminę C, której jeżyny zawierają nawet więcej niż maliny. Te również w formie liofilizowanej mamy w ofercie, więc śmiało dodaj je do koszyka i przygotuj sobie witaminową bombę jeżynowo-malinową. Możesz do niej dodać jeszcze liofilizowane jeżyny w tradycyjnej formie.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY liofilizowane jeżyny proszek i kawałki:
✅ źródło błonnika – 100 g liofilizowanych jeżyn zawiera 29,5 g błonnika
✅ delikatnie suszone mrozem
✅ świetny dodatek do jogurtu, owsianki lub różnych deserów
Czy wiedziałeś, że…
…liofilizacja to proces suszenia mrozem przy bardzo niskiej temperaturze i ciśnieniu? Dochodzi do odparowania naturalnie obecnej w produkcie wody, dlatego liofilizowane owoce są tak chrupiące. Dodatkowo maksymalnie zachowują swoją oryginalną barwę, smak, zapach oraz wszystkie minerały i witaminy.
RADA GRIZLY ⬇️
Mnóstwo ciekawostek o owocach liofilizowanych znajdziesz w naszym artykule. Zapraszamy do lektury.
Składniki: jeżyny liofilizowane 100 %
Kraj pochodzenia: Serbia
Przechowywanie: Przechowuj w temperaturze 2–25 °C przy maksymalnej wilgotności 70 %.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1383 kJ / 330 kcal |
Tłuszcz: | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 57 g |
w tym cukry: | 40 g |
Błonnik: | 29,5 g |
Białko: | 5,1 g |
Sól: | 0,03 g |