GRIZLY Mąka pszenna pełnoziarnista drobno mielona BIO 1000 g
Pełnoziarnisty odpowiednik mąki pszennej ma wysoką wartość odżywczą. Dzięki przetwarzaniu pełnego ziarna pszenicy, w tym warstw opakowaniowych, jest bogatsze w składniki odżywcze i błonnik niż zwykła mąka pszenna.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Mąka pszenna pełnoziarnista drobno mielona BIO 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mąka
- Skład: Mąka pszenna pełnoziarnista * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Pszenica pochodzi z Azji Południowo-Zachodniej, gdzie była uprawiana przez 6000 lat przed naszą erą. Obecnie jest jedną z najczęściej uprawianych roślin na świecie. Mąka pszenna mielona z surowych ziaren pszenicy ma wysoką wartość odżywczą, zwłaszcza pod względem węglowodanów i białka. Pełnoziarnisty odpowiednik mąki pszennej powstaje w wyniku mielenia pełnego ziarna, z którego nie usuwa się warstwy opakowaniowej. Jest zatem bogatsza w składniki odżywcze i błonnik niż zwykła mąka pszenna.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Zastosowanie: Mąka pszenna ma nieskończone zastosowanie w kuchni do pieczenia chleba, bułek i ciast. Doskonale nadaje się do zagęszczania potraw, do robienia makaronów lub do przygotowania ciasta na zakwasie.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1470 kJ / 346 kcal |
Tłuszcze: | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,27 g |
Węglowodany: | 64,2 g |
z których cukrów: | 1,4 g |
Błonnik: | 7 g |
Białka: | 13,5 g |
Sól: | 0 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
doskonały zamiennik białej mąki, ciasto od razu upiekłam i smakuje bardzo dobrze, zachowując właściwości gładkiej mąki.