Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Mąka z orzechów nerkowca nadaje Twoim potrawom delikatny orzechowy aromat i smak. Mąkę można dodawać do przysmaków cukierniczych w celu zwiększenia zawartości zdrowych tłuszczów.
Popis
GRIZLY Mąka z orzechów nerkowca 500 g
- Klasyfikacja administracyjna : Orzechy suszone
- Skład : Zmielone jądra nerkowca 100%
- Kraj pochodzenia : Gwinea, Wybrzeże Kości Słoniowej, Afryka
- Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku bardzo drobnego zmielenia orzechów nerkowca. Orzechy nerkowca to orzechy olejowe o słodkim, delikatnym smaku. Są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczu. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, który zawiera najwięcej w królestwie roślin - 260 mg / 100 gram (przewyższają go jedynie nasiona słonecznika ).
Zastosowanie : Jest to popularny składnik do wypieków bezglutenowych. Nadaje Twoim potrawom przyjemny orzechowy smak i aromat. Nadaje się do wypieku ciast, tusz, herbatników, ale także do zagęszczania sosów. Możesz również zrobić pyszne domowe mleko z nerkowców.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2314 kJ / 553 kcal |
Tłuszcze: | 44 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 7,8 g |
Węglowodany: | 30 g |
z których cukrów: | 5,9 g |
Białka: | 18 g |
Błonnik: | 3,3 g |
Sól: | 0 g |