
Bezglutenowa jagnięcina wielkanocna
I zaczynamy: Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane…
Mąka z orzechów nerkowca nadaje Twoim potrawom delikatny orzechowy aromat i smak. Mąkę można dodawać do przysmaków cukierniczych w celu zwiększenia zawartości zdrowych tłuszczów.
Kurier DHL Express (platność z wyprzedzeniem) | 14,90 zł |
---|---|
Kurier DHL Express (dobírka) | 19,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (dobírka) | 14,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (platność z wyprzedzeniem) | 9,90 zł |
Cechy i zalety: Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku bardzo drobnego zmielenia orzechów nerkowca. Orzechy nerkowca to orzechy olejowe o słodkim, delikatnym smaku. Są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczu. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, który zawiera najwięcej w królestwie roślin - 260 mg / 100 gram (przewyższają go jedynie nasiona słonecznika ).
Zastosowanie : Jest to popularny składnik do wypieków bezglutenowych. Nadaje Twoim potrawom przyjemny orzechowy smak i aromat. Nadaje się do wypieku ciast, tusz, herbatników, ale także do zagęszczania sosów. Możesz również zrobić pyszne domowe mleko z nerkowców.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2314 kJ / 553 kcal |
Tłuszcze: | 44 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 7,8 g |
Węglowodany: | 30 g |
z których cukrów: | 5,9 g |
Białka: | 18 g |
Błonnik: | 3,3 g |
Sól: | 0 g |
Prvý krát som objednala, je super ????.
Baleni do sacku z odsatym vzduchem je genialni! Tady opravdu nekdo vi, co dela:-) Jinde uz brat nebudu, dekuji!
kupuji opakovaně. Nejlepší mouka na bezlepkové, zdravé moučníky
Ještě jsem nevyzkoušela, ale určitě bude výborná
s kvalitou jsem spokojená
I zaczynamy: Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane…