GRIZLY Mąka z sorgo, 500 g
GRIZLY Mąka z sorgo to zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki. Dzięki neutralnemu smakowi można jej używać zarówno do pikantnych, jak i słodkich wypieków.
Pakowanie
GRIZLY Mąka z sorgo to zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki. Dzięki neutralnemu smakowi można jej używać zarówno do pikantnych, jak i słodkich wypieków.
| Wartości odżywcze w 100 g: | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1 446 kJ / 342 kcal |
| Tłuszcze: | 3,2 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 0,5 g |
| Węglowodany: | 64,2 g |
| w tym cukry: | <0,5 g |
| Błonnik: | 9,5 g |
| Białko: | 8,9 g |
| Sól: | <0,01 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Mąka z sorgo 500 g
Właściwości i zalety: Sorgo to zboże uprawiane od czasów starożytnych. Jest naturalnie bezglutenowe i stanowi bogate źródło białka, błonnika, minerałów (magnezu, żelaza, potasu, manganu, selenu, cynku) i witamin z grupy B. Mąka z sorgo zawiera również przeciwutleniacze.
Zastosowanie: Mąka z sorgo ma szeroki zakres zastosowań dzięki swojemu neutralnemu smakowi. Może być używana do wypieków pikantnych i słodkich lub do pieczenia chleba i ciast. Zaleca się stosowanie 30% mąki sorgo w całkowitej zawartości mąki.
- Klasyfikacja administracyjna: Produkty zbożowe - mąka.
- Składniki: Sorgo 100%.
- Krja pochodzenia: Poza UE, wyprodukowano w Czechach.
- Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
| Wartości odżywcze w 100 g: | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1 446 kJ / 342 kcal |
| Tłuszcze: | 3,2 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 0,5 g |
| Węglowodany: | 64,2 g |
| w tym cukry: | <0,5 g |
| Błonnik: | 9,5 g |
| Białko: | 8,9 g |
| Sól: | <0,01 g |
