GRIZLY

Mąka żytnia chlebowa BIO 1000 g

10,49 zł

10,49 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 21. 2.

#

Dostawa od 16,99 zł

Organiczna mąka żytnia wysokiej jakości jest specjalnie przystosowana do łatwego wypieku domowego chleba. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne.

Popis

 GRIZLY Mąka żytnia chlebowa BIO 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna:  produkty zbożowe - mąka
  • Skład: Mąka żytnia razowa * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Republika Czeska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP  (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)     

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Cechy i zalety: Mąka żytnia powstaje w wyniku mielenia ziaren żytnich, które są bardzo bogate w błonnik. Wśród mąk z dodatkiem glutenu są jednymi z najmniejszych. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne.

Zastosowanie: Mąka z chleba żytniego ma podstawowe zastosowanie do wypieku chleba i innych wypieków.

W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ / 338 kcal
Tłuszcze: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,13 g
Węglowodany: 70,2 g
z których cukrów: 0,5 g
Błonnik: 10,5 g
Białka: 6,7 g
Sól: 0 g