Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Organiczna mąka żytnia wysokiej jakości jest specjalnie przystosowana do łatwego wypieku domowego chleba. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne.
Popis
GRIZLY Mąka żytnia chlebowa BIO 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - mąka
- Skład: Mąka żytnia razowa * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Cechy i zalety: Mąka żytnia powstaje w wyniku mielenia ziaren żytnich, które są bardzo bogate w błonnik. Wśród mąk z dodatkiem glutenu są jednymi z najmniejszych. W porównaniu do klasycznej mąki mąka do wypieku chleba jest ciemniejsza, ma grubszą strukturę, dzięki czemu wiąże więcej wody i ciasto z niej jest lepiej urabialne.
Zastosowanie: Mąka z chleba żytniego ma podstawowe zastosowanie do wypieku chleba i innych wypieków.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1432 kJ / 338 kcal |
Tłuszcze: | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,13 g |
Węglowodany: | 70,2 g |
z których cukrów: | 0,5 g |
Błonnik: | 10,5 g |
Białka: | 6,7 g |
Sól: | 0 g |