Mleko migdałowe: Przepis, jego zalety i jak je wykorzystać podczas gotowania?
Mleko migdałowe. Cenione nie tylko jako alternatywa dla mleka krowiego, ale także ze względu na delikatny smak, niską kaloryczność i...
Cienko pokrojone płatki migdałowe świetnie nadają się nie tylko do pieczenia, ale również jako posypka do dekoracji różnych potraw.
Cienko pokrojone płatki migdałowe świetnie nadają się nie tylko do pieczenia, ale również jako posypka do dekoracji różnych potraw.
|
Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
|
Wartość energetyczna: |
2420 kJ / 579 kcal |
|
Tłuszcz: |
50g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
3,8 g |
|
Węglowodany: |
21,6 g |
|
w tym cukry: |
4,4 g |
|
Błonnik: |
12,5 g |
|
Białkp: |
21,2 g |
|
Sól: |
0 g |
Migdały są zarówno wspaniałe w smaku, jak i pełne zdrowych tłuszczów. Oprócz tłuszczów, białek i minerałów zawierają one również znaczne ilości antyoksydantów. Wszystkie badania z udziałem migdałów wskazują na bardzo korzystny wpływ tych owoców na nasz organizm. Zawierają one tłuszcze jednonienasycone oraz wiele witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na organizm.
Płatki migdałów nadają się szczególnie do pieczenia oraz do domowego musli lub owsianki. Przygotuj swoje własne musli w domu i to po bardzo korzystnych cenach.
|
Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
|
Wartość energetyczna: |
2420 kJ / 579 kcal |
|
Tłuszcz: |
50g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
3,8 g |
|
Węglowodany: |
21,6 g |
|
w tym cukry: |
4,4 g |
|
Błonnik: |
12,5 g |
|
Białkp: |
21,2 g |
|
Sól: |
0 g |
Mleko migdałowe. Cenione nie tylko jako alternatywa dla mleka krowiego, ale także ze względu na delikatny smak, niską kaloryczność i...