Rogale świętomarcińskie, tradycyjny przepis prosto z serca Wielkopolski
Odkryj smak tradycji! Rogale świętomarcińskie z białym makiem, orzechami i lukrem to słodka legenda 11 listopada.
Jeżeli zdrowy styl życia jest bliski Twojemu sercu, to wiesz, że migdały to podstawa! Te są bez skóry i są pyszne.
Jeżeli zdrowy styl życia jest bliski Twojemu sercu, to wiesz, że migdały to podstawa! Te są bez skóry i są pyszne.
Wartość energetyczna: | 2428 kJ / 590 kcal |
Tłuszcz: | 53 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,9 g |
Węglowodany: | 19 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Błonnik: | 8,4 g |
Białko: | 21 g |
Sól: | 0 g |
Składniki: | jądra migdałów, obrane 100% |
---|---|
Alergeny: | Zawiera orzechy (migdały). Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. |
Kraj pochodzenia: | USA |
Opakowanie: | Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Do bezpośredniego spożycia lub do przygotowania potraw. |
Przechowywanie: | Zamykane opakowanie PP lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, co nie wpływa na jakość). |
Możliwe, że myśląc o migdałach, zastanawiasz się, jak je obrać albo jak usunąć skórkę. Mamy na to bardzo prostą odpowiedź! To po prostu migdały blanszowane! Choć nie mają typowej ciemnobrązowej skórki, nie traci to na ich smaku. Ten jest po prostu wyśmienity!
Ile migdałów można zjeść dziennie? Nadal obowiązuje zasada „co za dużo, to niezdrowo”, dlatego warto kontrolować ile migdałów zjadasz dziennie. Idealna porcja to taka, która mieści się w garści, czyli około 28 g dziennie. Jeśli chcesz zrobić większe zapasy migdałów, sięgnij po 1 kg opakowanie blanszowanych migdałów.
Oczywiście najlepiej smakują same, ale świetnie sprawdzą się także w połączeniu z innymi orzechami, owocami suszonymi lub liofilizowanymi. Nadają się do sosów, kasz, granoli czy smoothie. Migdały blanszowane są też świetne do domowej produkcji mleka migdałowego. Wśród cukierników i miłośników wypieków popularna jest mąka migdałowa, która powstaje właśnie z blanszowanych migdałów i jest nieodzowna przy produkcji makaroników.
migdały naturalne blanszowane
wartości odżywcze na 100 g
wartość energetyczna: 2 428 kJ / 590 kcal
białko: 21 g
tłuszcze: 53 g
smak i tekstura: Czysty migdałowy smak, chrupiące jądro bez skórki
migdały naturalne nieblanszowane
wartości odżywcze na 100 g
wartość energetyczna: 2 518 kJ / 609 kcal
białko: 19,1 g
tłuszcze: 54,6 g
smak i tekstura: Lekko słodkie, naturalny orzechowy smak dzięki skórce
nerkowce naturalne WW320 premium
wartości odżywcze na 100 g
wartość energetyczna: 2 370 kJ / 566 kcal
białko: 18,3 g
tłuszcze: 47 g
smak i tekstura: Delikatny, maślany, lekko słodki smak
Wartość energetyczna: | 2428 kJ / 590 kcal |
Tłuszcz: | 53 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,9 g |
Węglowodany: | 19 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Błonnik: | 8,4 g |
Białko: | 21 g |
Sól: | 0 g |
Składniki: | jądra migdałów, obrane 100% |
---|---|
Alergeny: | Zawiera orzechy (migdały). Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów. |
Kraj pochodzenia: | USA |
Opakowanie: | Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Do bezpośredniego spożycia lub do przygotowania potraw. |
Przechowywanie: | Zamykane opakowanie PP lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP (podczas transportu może dojść do rozszczelnienia, co nie wpływa na jakość). |
Odkryj smak tradycji! Rogale świętomarcińskie z białym makiem, orzechami i lukrem to słodka legenda 11 listopada.