Pakowanie
Stalówki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Ziarna kakaowe można wykorzystać do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadają się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów.
Popis
GRIZLY Nieprażone ziarna kakaowe, stalówki BIO 250 g
Drobne kawałki czystej masy kakaowej powstają z wyjątkowych ekwadorskich ziaren kakaowych. Powstają poprzez mielenie suszonych ziaren kakaowych w specjalnych młynach. Masa kakaowa jest podstawowym surowcem do produkcji czekolady i czasami nazywana jest również czekoladą 100%. Może być stosowany do bezpośredniego spożycia, ale szczególnie nadaje się do pieczenia lub przygotowania słodkich deserów.
Skład: ziarna kakaowe BIO 100%
Kraj pochodzenia: Peru
Produkt nie zawiera alergenów.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 70%.
Rozmiar kawałków: miedzy 2-15 mm.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2782 kJ / 673 kcal |
Tłuszcze: | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 33 g |
Węglowodany: | 25,8 g |
z których cukrów: | 0,2 g |
Błonnik: | 25,6 g |
Białka: | 13 g |
Sól: | 0,2 g |