Olej kokosowy do kuchni i łazienki: Rodzaje i jak go używać
Olej kokosowy w ostatnich latach coraz częściej trafia na pierwsze miejsce wśród popularnych produktów – i słusznie. Ma doskonały sk...
Oliwa z oliwek pomace jest doskonałym pomocnikiem podczas gotowania i smażenia. Ma delikatny przyjemny smak.
Oliwa z oliwek pomace jest doskonałym pomocnikiem podczas gotowania i smażenia. Ma delikatny przyjemny smak.
| Wartość energetyczna: | 3389 kJ / 824 kcal |
| Tłuszcze: | 100 gramów |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 14 g |
| jednonienasycone kwasy tłuszczowe: | 77 g |
| wielonienasycone kwasy tłuszczowe: | 9 g |
| Węglowodany: | 0 g |
| z których cukrów: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
| Klasyfikacja administracyjna: | Olej jadalny – roślinny, jednoskładnikowy |
|---|---|
| Składniki: | Olej zawierający wyłącznie oleje uzyskane z przetwarzania pestek oliwek oraz oleje wytworzone bezpośrednio z oliwek. |
| Kraj pochodzenia: | Grecja – Peloponez |
| Opakowanie: | Ciemna szklana butelka z zamknięciem zabezpieczającym |
| Przechowywanie: | Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od 7°C do 25°C. |
GRIZLY Oliwa z oliwek pomace to idealny wybór dla osób, które szukają praktycznej i przystępnej cenowo oliwy do codziennego użytku. Ten rodzaj oliwy powstaje z przetworzenia wytłoczyn z oliwek, które pozostają po pierwszym tłoczeniu. Dzięki temu zachowuje przyjemny smak, a proces rafinacji zapewnia jej stabilność w wysokich temperaturach. Świetnie nadaje się do obróbki termicznej – od smażenia i podsmażania, przez zapiekanie, aż po pieczenie wytrawnych wypieków. W kuchni ma szerokie zastosowanie, nie dominując innych smaków.
TIP GRIZLY: Wypróbuj ją do domowej pizzy, pieczonych ziemniaków lub słonych ciastek.
| Wartość energetyczna: | 3389 kJ / 824 kcal |
| Tłuszcze: | 100 gramów |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 14 g |
| jednonienasycone kwasy tłuszczowe: | 77 g |
| wielonienasycone kwasy tłuszczowe: | 9 g |
| Węglowodany: | 0 g |
| z których cukrów: | 0 g |
| Białka: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
| Klasyfikacja administracyjna: | Olej jadalny – roślinny, jednoskładnikowy |
|---|---|
| Składniki: | Olej zawierający wyłącznie oleje uzyskane z przetwarzania pestek oliwek oraz oleje wytworzone bezpośrednio z oliwek. |
| Kraj pochodzenia: | Grecja – Peloponez |
| Opakowanie: | Ciemna szklana butelka z zamknięciem zabezpieczającym |
| Przechowywanie: | Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu w temperaturze od 7°C do 25°C. |
Olej kokosowy w ostatnich latach coraz częściej trafia na pierwsze miejsce wśród popularnych produktów – i słusznie. Ma doskonały sk...