GRIZLY

Pasta daktylowa BIO 500 g

Pakowanie

500 g

19,99 zł

16,99 zł z kodem PIECZENIE15

39,98 zł / kg

Pasta daktylowa w BIO jakości wytwarzana jest z najlepszych jakościowo daktyli. Daktyle są doskonałym źródłem potasu i błonnika. Pasty można używać do pieczenia oraz do przyrządzania surowych deserów i batonów energetycznych bez pieczenia.

Popis

GRIZLY Pasta daktylowa BIO 500 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
  • Składniki: Suszone daktyle * (Deglet Noor) 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Algieria
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)   

Cechy i zalety: Pasta daktylowa jest wytwarzana z najwyższej jakości daktyli Deglet Noor i jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia bez konieczności dalszego przetwarzania. Pasta z suszonych daktyli ma ciemnobrązowy kolor. Zawiera głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy, co sprawia, że jest skutecznym magazynem szybkiej energii. Daktyle są również bardzo bogate w witaminy (zwłaszcza z grupy B), minerały (magnez, żelazo) i błonnik. Warto również wspomnieć o wysokiej zawartości potasu, ponieważ daktyle zawierają go trzy razy więcej niż banany.

Żywność ekologiczna zawsze poddawana jest systemom kontroli i certyfikacji, aby zapewnić jej jakość i umożliwić noszenie etykiety. Ich ekologiczna jakość jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonymi systemami gospodarowania. 

Pasta może zawierać kawałki nasion.

Zastosowanie: Pasta z suszonych daktyli jest używana przede wszystkim do przyrządzania domowych batonów owocowych, a także innych surowych deserów. Można go połączyć z pastą śliwkową i figową. To świetny dodatek do śniadania, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę, smoothie. Pastę możemy również wykorzystać jako zdrowy słodzik, możemy nią zastąpić cukier w wypiekach.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1304 kJ / 308 kcal
Tłuszcze: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 68 g
z których cukrów: 64,4 g
Błonnik: 10 g
Białka: 2,5 g
Sól: 0,02 g