Pakowanie
Pasta daktylowa w BIO jakości wytwarzana jest z najlepszych jakościowo daktyli. Daktyle są doskonałym źródłem potasu i błonnika. Pasty można używać do pieczenia oraz do przyrządzania surowych deserów i batonów energetycznych bez pieczenia.
Popis
GRIZLY Pasta daktylowa BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Składniki: Suszone daktyle * (Deglet Noor) 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Algieria
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Pasta daktylowa jest wytwarzana z najwyższej jakości daktyli Deglet Noor i jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia bez konieczności dalszego przetwarzania. Pasta z suszonych daktyli ma ciemnobrązowy kolor. Zawiera głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy, co sprawia, że jest skutecznym magazynem szybkiej energii. Daktyle są również bardzo bogate w witaminy (zwłaszcza z grupy B), minerały (magnez, żelazo) i błonnik. Warto również wspomnieć o wysokiej zawartości potasu, ponieważ daktyle zawierają go trzy razy więcej niż banany.
Żywność ekologiczna zawsze poddawana jest systemom kontroli i certyfikacji, aby zapewnić jej jakość i umożliwić noszenie etykiety. Ich ekologiczna jakość jest szczególnie doceniana przez osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonymi systemami gospodarowania.
Pasta może zawierać kawałki nasion.
Zastosowanie: Pasta z suszonych daktyli jest używana przede wszystkim do przyrządzania domowych batonów owocowych, a także innych surowych deserów. Można go połączyć z pastą śliwkową i figową. To świetny dodatek do śniadania, niezależnie od tego, czy lubisz owsiankę, smoothie. Pastę możemy również wykorzystać jako zdrowy słodzik, możemy nią zastąpić cukier w wypiekach.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1304 kJ / 308 kcal |
Tłuszcze: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 68 g |
z których cukrów: | 64,4 g |
Błonnik: | 10 g |
Białka: | 2,5 g |
Sól: | 0,02 g |