Czym nasze kremy orzechowe mogą Cię przekonać?

Wyraźnym smakiem, swoim składem odżywczym, a przede wszystkim niezliczoną ilością sposobów, jak można je wykorzystać w kuchni. Deser, smoothie, granola, owsianka – dodanie kremu orzechowego podnosi smakowe doznania.

Wśród głównych korzyści kremów orzechowych z pewnością należy wymienić ich wartość odżywczą. Jest to bowiem żywność bogata w składniki odżywcze, które stanowią naprawdę duże źródło białka, witamin, minerałów i zdrowych tłuszczów. Zawierają między innymi kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6, których organizm sam nie potrafi wyprodukować, dlatego ważne jest ich uzupełnianie, na przykład za pomocą kremów orzechowych. Kremy z orzechów są łatwo przyswajalne, sycą, dostarczają niezbędnej energii i poprawiają nastrój, ponieważ są po prostu bardzo smaczne.

Jeśli już przy składzie jesteśmy, w GRIZLY do produkcji 100% kremów orzechowych wykorzystujemy tylko najwyższej jakości orzechy, więc w naszych kremach nie znajdziesz żadnych dodatkowych składników w postaci dodanego cukru ani olejów.

grizly_vyroba_orechovych_masel

Z orzeszków ziemnych, nerkowca, migdałów, orzechów włoskich…

Ciężki wybór, wiemy. Spokojnie spróbuj wszystkich stopniowo, a przekonasz się, który krem orzechowy smakuje Ci najbardziej. Każdy ma coś w sobie. Delikatny krem arachidowy może poszczycić się doskonałą kremową konsystencją i wyśmienitym smakiem, podobnie jak krem migdałowy lub krem z orzechów nerkowca. Często dodawane są do słodkich nadzieni różnych deserów. Natomiast krem z orzechów włoskich jest trochę bardziej słony i znajduje swoje miejsce w przepisach na makaron, azjatyckie sosy lub nawet sosy sałatkowe.

Mamy również coś dla miłośników smakołyków, którzy nie mogą przegapić 100% pistacjowego kremu lub kremu z orzechów pekan. Jeśli lubisz łączyć orzechy z czekoladą, wypróbuj krem orzechowy z ciemną belgijską czekoladą, krem orzechowy z wyśmienitą białą czekoladą, kokosem i liofilizowanymi malinami, a także nasz urodzinowy krem łączący orzechy laskowe, nerkowce i białą czekoladę z karmelem. To raj w ustach i nie martw się, możesz go zamówić w każdej chwili, nie tylko na swoje urodziny.

Hop do kuchni, czyli 8 sposobów na delektowanie się kremami orzechowymi

1. sposób: Po prostu do smaku

Zdecydowanie najlepszy możliwy sposób. Zanurz łyżeczkę i delektuj się kremem orzechowym. Bezcenna nagroda po ciężkim dniu w pracy.

2. sposób: Pasta orzechowa

grizly_orechovy_kremSzybko, smacznie, zrównoważenie. Jeśli rano ważna jest dla Ciebie każda minuta, z pewnością spodoba Ci się pomysł na szybkie śniadanie. Weź (najlepiej świeży) chleb lub bułkę, otwórz krem orzechowy i posmaruj nim pieczywo. Jeśli je wcześniej podgrzejesz, uzyskasz nieodpartą kruchą słodycz.

3. sposób: Owsianka

Przez chwilę jeszcze zostaniemy przy przygotowywaniu śniadania. Owsianka ryżowa lub owsiana  z owocami na śniadanie to zdecydowanie dobry pomysł, ale jeszcze lepiej jest dodać do owsianki jedną łyżeczkę (lub nawet więcej) kremu orzechowego. Śniadanie zamieni się w prawdziwie wykwintny przysmak.

4. sposób: Pyszne smoothie

Pozwól sobie na więcej białka. Do swojego smoothie dodaj łyżeczkę kremu orzechowego i uzupełnij niezbędne składniki odżywcze. Wisienką na torcie będzie wyraźnie poprawiony smak smoothie.

5. sposób: Granola

Jeśli robisz własną granolę, kremów orzechowych nie może w niej zabraknąć. Dodaj do miodu i ziaren odrobinkę orzechowego przysmaku, a zobaczysz, jak Twoja domowa granola nabierze charakteru.

6. sposób: Desery

Ciastka, muffiny, babeczki, torty… Możliwości w cukiernictwie są nieograniczone! W przepisach na wszystkie te przysmaki kremy orzechowe mają swoje niezaprzeczalne miejsce. Sprawdzają się także jako wspaniały składnik do świątecznych ciastek.

7. sposób: Sos sałatkowy

Może Cię to zaskoczyć, ale kremy orzechowe można wykorzystać także do przygotowania sosów sałatkowych. To proste – wymieszaj krem orzechowy z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i przyprawami według własnego uznania, a za kilka minut masz na stole kremowy sos sałatkowy, który pasuje do każdej sałatki.

8. sposób: Zdrowa przekąska

Zapomnij o majonezie czy keczupie. Od teraz do frytek, pieczonych ziemniaków czy warzyw będziesz przygotowywać dip z kremu orzechowego. Zastanawiasz się, jak będzie smakować? No cóż, pozostaje tylko wypróbowanie na własnym podniebieniu.
 

Wskazówka GRIZLY

Z własnego doświadczenia wiemy, że zapasy kremów orzechowych szybko się kończą. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie nowość w postaci kilogramowych opakowań 100% delikatnego kremu z orzeszków ziemnych i 100% delikatnego kremu migdałowego. Zaopatrz się więc w porządną ilość tych orzechowych przysmaków!  

Twoje komentarze i rekomendacje

Do tego artykułu nie dodano żadnych recenzji

Ładowanie produktów
© 2014–2024 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone | Polityka Cookie
Stworzone przez

Jestem tu nowy

Z członkostwem premium otrzymujesz:

Ikonka visačky

Korzysntiejsze ceny

Na wybrane TOP produkty

Ikonka náklaďáku

Darmową wysyłkę

juŻ od 150 zł

Ikonka dárku

Korzyści VIP

Gwarancja 100% satysfakcji

Chcę zostać premium członkiem
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

z Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin