Znasz to uczucie, kiedy nie chce Ci się spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, ale jednocześnie jesteś bardzo głodny? My również, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie niezwykle prosty i szybki przepis na obiad lub kolację. Co więcej, jest to danie wegańskie, więc z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom diety roślinnej. Przygotuj składniki – za pół godziny danie będzie gotowe na stół!
PRZYGOTOWANIE:
- Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek.
- Dodaj wodę i bulion warzywny, mieszając, aż bulion się rozpuści.
- Następnie dodaj sok z cytryny, sól i kuskus.
- Gotuj około 5–7 minut i podawaj.
GRIZLY TIP 👉 Jeśli zastanawiasz się, co przygotować na słodki deser, spróbuj wegańskiego brownie orzechowego. Przepis znajdziesz tutaj.
Smacznego!