Przyjemnie chrupiące, liofilizowane śliwki smakują niemal jak świeże, a w formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów.
Popis
GRIZLY Śliwki liofilizowane proszek i kawałki 50 g
Przyjemnie chrupiące, liofilizowane śliwki smakują niemal jak świeże, a w formie proszku i kawałków można je wykorzystać na wiele sposobów – nadają się do jogurtu, owsianki, jako dodatek do domowych lemoniad, smoothie lub do słodkich kremów i deserów. Kawałkami liofilizowanych śliwek można cieszyć się przez cały rok, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi suszenia mrozem nie straciły nic ze swojego typowego smaku. I podobnie jak kawałki świeżych śliwek dostarczają organizmowi witaminy i minerały. Na przykład witaminę K i C oraz witaminy z grupy B, a z minerałów fosfor, potas i wapń. Jeśli naprawdę lubisz śliwki, koniecznie spróbuj również tradycyjnych liofilizowanych śliwek w opakowaniu XXL lub klasycznych, delikatnych suszoną śliwek bez konserwantów.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY liofilizowane śliwki proszek i kawałki:
✅ bez dodatku cukru
✅ delikatnie suszone mrozem
✅ doskonały dodatek do jogurtu, owsianki lub różnych deserów
Czy wiesz, że…
…liofilizacja to proces suszenia mrozem w bardzo niskiej temperaturze i pod niskim ciśnieniem? Dochodzi do wysuszenia naturalnie zawartej wody, dlatego liofilizowane owoce są takie chrupiące. Ponadto w maksymalnym możliwym stopniu zachowują swój pierwotny kolor, smak, zapach oraz wszystkie minerały i witaminy.
RADA GRIZLY ⬇️
Mnóstwo ciekawostek o owocach liofilizowanych znajdziesz w naszym artykule. Zapraszamy do lektury.
Składniki: liofilizowane śliwki 100 %
Kraj pochodzenia: Serbia
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze 2–25 °C przy maksymalnej wilgotności 70 %.
Składniki
Wartości odżywcze na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1618 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 90 g |
w tym cukry: | 61 g |
Białko: | 3,7 g |
Sól: | 0 g |