Niepalone ziarna kakaowe mają lekko gorzki, ale przyjemny smak. Są znaczącym źródłem magnezu i żelaza i mają szerokie zastosowanie.
Popis
GRIZLY Ziarna kakaowe niepalone 500 g
Ziarna kakaowe to owoce drzewa kakaowego, które w rzeczywistości składają się w 100% z kakao. Stanowią podstawę wyrobów czekoladowych, a Aztekowie nazywali je pokarmem bogów. Nieprażone ziarna kakaowe są oczywiście bardziej naturalne niż ich forma prażona. Mają orzechowy, słodko-gorzki smak. Smak podobny do gorzkiej czekolady - ale nieco bardziej gorzki. Są też bogatym źródłem żelaza i magnezu, więc jeśli potrzebujesz uzupełnić te minerały, a nie chcesz zajmować się suplementami diety, ziarna kakaowe są dla Ciebie.
Mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można je spożywać samodzielnie, ale można je również stosować jako dodatek do owsianki, jogurtu czy deserów. Zmiksowane mogą być używane w sosach, koktajlach lub innych napojach.
- Klasyfikacja administracyjna: Słodziki i aromaty
- Składniki: 100% całe niepalone ziarna kakaowe.
- Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Pakowanie: Opakowania PP wielokrotnego zamykania lub pakowane próżniowo w opakowania PP (podczas transportu może dojść do uwolnienia podciśnienia, co nie wpływa na jakość).
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2385 kJ / 570 kcal |
Tłuszcze: | 39,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 21,4 g |
Węglowodany: | 39,3 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 32,1 grama |
Białka: | 14,3 g |
Sól: | 0 g |