DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
Domowa granola kokosowa
I zaczynamy:
W misce wymieszaj płatki owsiane, ryż i płatki jaglane. Dodaj posiekane migdały, cynamon i sól i dobrze wymieszaj. W innej misce wymieszaj rozgrzany olej kokosowy z syropem klonowym i ekstraktem waniliowym. Wlej mieszaninę płatków i orzechów na tę mieszaninę i wymieszaj, aby wszystko pięknie się komponowało.
Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 15 minut. Następnie dodaj starty kokos, wymieszaj i piecz przez kolejne 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Przechowywać w szklanym lub hermetycznym słoju przez 2-3 tygodnie. Granolę możemy jednak przechowywać w zamrażarce nawet do 3 miesięcy.