POSTĘP:
- W mikserze utrzyj żółtka z cukrem na puszysty, jasny krem. Przełóż do garnuszka, dodaj śmietanę i na niewielkiej mocy palnika podgrzewaj płyn cały czas mieszając, aż znacznie zgęstnieje. Orzechy upraż na złoty kolor w piekarniku (160 stopni ok 15 minut).
- W dużej misce połącz dokładnie twaróg, masę żółtkową, masło, krem z białą czekolada, posiekane uprażone orzechy, owoce liofilizowane - możesz zacząć mikserem na niewielkich obrotach i skończyć ręcznie. Durszlak wyłóż gazą i umieść w nim masę twarogową, wygładź łyżką i owiń gazą. Całość przykryj talerzem i obciąż np. 1 kg mąki i wstaw na noc do lodówki. Pascha jest gotowa następnego dnia!
GRIZLY TIP 👉 trzymaj deser w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, by masa twarogowa nie chłonęła zapachów.
Smacznego!