Każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na coś słodkiego. Jak sobie z tym poradzić, jeśli jesteś zwolennikiem roślinnego sposobu odżywiania? To proste! Wystarczy przygotować nasz wspaniały wiśniowy RAW tort. Smakuje absolutnie wyśmienicie, a urozmaicić nim dietę mogą również osoby stosujące dietę bezglutenową lub bezlaktozową. Co więcej, prawie wszystkie składniki do jego przygotowania znajdziesz u nas w Grizly.
POSTUP:
- Wszystkie składniki na spód zmiksuj w wydajnym blenderze, a masą wypełnij dno tortownicy. W przepisie użyliśmy formy o średnicy 26 cm.
- Masa: postępuj tak samo, jak przy spodzie. Składniki włóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę, którą nałóż na spód.
- Krem na tym etapie będzie bardziej płynny, niż potrzeba, ale nie martw się. Po schłodzeniu w lodówce tort pięknie stężeje.
- Czekoladę roztop w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodaj olej kokosowy i wylej na krem.
- Tortownicę włóż do lodówki na co najmniej 24 godziny.
- Nożem oddziel brzegi tortu od formy, aby łatwo go wyjąć. Następnie udekoruj według uznania. My użyliśmy kwaśnych liofilizowanych wiśni.
PORADA OD KRISTÝNY 👉 Przed krojeniem tortu podgrzej nóż w gorącej wodzie. Dzięki temu bez problemu przetniesz chrupiącą warstwę czekolady, krem i spód.
Smacznego!