Kategorie

Bezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki

Bezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki

Zrób zdrowe bezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki. Wspaniale rośnie i zwiększa objętość, dzięki czemu naleśniki będą puszyste jak chmurki.

Mąka z tapioki pozyskiwana jest z korzenia manioku i jest bardzo zdrowa. Nie musisz więc mieć wyrzutów sumienia za te naleśniki i na pewno Ci się spodoba.

I zaczynamy:

Wymieszaj gładkie ciasto ze składników i smaż mniejsze naleśniki na maśle podpuszczkowym. Poszczególne warstwy na talerzu posmaruj kremem orzechowym. Na koniec udekoruj owocami. Z podanej ilości usmażyć około 10 mniejszych naleśników.

Wskazówka: Mąka z tapioki jest hydrofilowa, podobnie jak nasiona chia wchłania płyny i pęcznieje. Jeśli zrobisz więcej ciasta, z czasem będziesz musiał trochę rozcieńczyć je mlekiem.

Počet porcí: 3

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!