Kategorie

Blog

Mak jeżynowy

Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.

Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.

I zaczynamy:

Wymieszaj mokre składniki i wymieszaj suche, a zwłaszcza mokre, w przystawce. Wlej ciasto do formy do ciasta lub kanapek.

Wierzch posyp jeżynami, posyp konfiturą jeżynową, posyp orzechami i piecz przez 180 • ok. 45 minut.

Ciasto świetnie komponuje się ze śmietaną i wciąż jest gorące.

Przepis stworzyła Lenka Michalová

Počet porcí: 8

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!