Tę wspaniałą przekąskę pistacjową, którą do perfekcji wykończyła biała czekolada, jagody i przede wszystkim nasz pistacjowy krem, od teraz będziecie przygotowywać wielokrotnie – jesteśmy tego pewni. Jeśli kochasz pistacje, nie zwlekaj ani chwili i zabierz się do przygotowania!
PRZYGOTOWANIE:
- Najpierw przygotowujemy jajka i cukier, które razem ubijamy na gęstą pianę.
- Dodajemy olej, mleko i mieszamy.
- Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki – mąkę pszenną, proszek do pieczenia, mielone pistacje, krem pistacjowy i skórkę z jednej cytryny.
- Powstałe ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 30 do 40 minut.
- W międzyczasie możemy przygotować domowy krem pistacjowy.
- Śmietankę podgrzewamy do momentu, aż zacznie się gotować, dodajemy białą czekoladę, nasz krem pistacjowy i mieszamy.
- Powstałą masę zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Następnie ubijamy ją z masłem na lekki krem, którym ozdabiamy chlebek.
RADA GRIZLY 👉 Podczas dekorowania chlebka pistacjowego nie bój się puścić wodzy fantazji. Możesz go posypać na przykład świeżymi owocami (doskonałym wyborem są borówki lub maliny) lub dodatkowymi pistacjami, ponieważ nigdy ich za wiele. Aby nie tracić czasu na ich obieranie, wybierz łuskane.
Smacznego!