GRIZLY

Tatar w proszku z BIO 200 g

11,99 zł

Dla członków: 10,99 zł

59,95 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 17. 12.

#

Dostawa od 12,00 zł

Zjecie pyszne i pulchne desery z tatarskim proszkiem do pieczenia GRIZLY. W ekologicznej jakości iw większym rodzinnym opakowaniu.

Popis

GRIZLY Tatar w proszku z BIO 200 g

Cechy i zalety: Tatar powstaje w beczce na wino w niższej temperaturze. Stosowany reaguje z sodą oczyszczoną, dzięki czemu ciasto jest pięknie pulchne i puszyste. Ten proszek do pieczenia jest naturalnie bezglutenowy, bezfosforanowy i bardzo łatwy w użyciu, ponieważ jest używany jako zwykły proszek do pieczenia.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i pozwala nosić ten znak. Ich jakość biologiczną docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolnictwa.

Zastosowanie: Tatarski proszek do pieczenia nadaje się do ciasta nacieranego i biszkoptowego. Znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, babeczek i pierogów chlebowych.

Dozowanie: Do 500 g sypkich surowców dodajemy 21 g. Tatarowy proszek do pieczenia ma tendencję do rozluźniania się w temperaturze pokojowej. Dlatego zalecamy włożenie ciasta do piekarnika i pieczenie jak najszybciej po dodaniu proszku do pieczenia.

  • Klasyfikacja administracyjna: Dodatek.
  • Składniki: skrobia kukurydziana*, tatar w proszku (winian potasu) 27,4%, soda oczyszczona.
  • * CZ-BIO-002 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Niemcy.
  • Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Pakowanie: Opakowania PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe w opakowaniach PP (w czasie transportu może dojść do ewakuacji, co nie wpływa na jakość).

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1004 kJ / 235 kcal
Tłuszcze: 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 44 gramy
z których cukrów: 0 g
Włókno: 32 gramy
Białka: 0 g
Sól: 17,5 g