Dostępne
dostarczymy 17. 6.
#
Dostawa od 16,99 zł
Nie tylko miłośnicy zdrowego stylu życia powinni mieć w swojej spiżarni naturalnie bezglutenową kaszę jaglaną. Nasza jest dodatkowo w jakości BIO, a jej przygotowanie zajmuje tylko 6 minut.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Proso BIO do szybkiego przygotowania 1000 g
Proso to naprawdę ciekawy składnik. W rzeczywistości są to delikatnie łuskane ziarna prosa zwyczajnego. Co jednak najciekawsze – są naturalnie bezglutenowe, lekkostrawne i co więcej... naprawdę bardzo smaczne! Przekonasz się o tym od razu, gdy tylko nasze proso trafi do Twojej kuchni, bo jego przygotowanie jest bardzo, bardzo proste i szybkie. Bez wcześniejszego moczenia będziesz mieć gotowe proso w mniej niż 6 minut. Nie wierzysz? Czytaj dalej. Wystarczy przepłukać odpowiednią porcję w garnku, zalać podwójną ilością wody, doprowadzić do wrzenia. Proso to świetny wybór, jeśli szukasz składnika, który urozmaici Twoją dietę. Można je wykorzystać do zup, kasz, placków, past, sałatek lub jako dodatek do obiadu. Na pewno słyszałaś już o kaszy jaglanej albo jagielniku – tradycyjnym polskim zapiekanym daniu z osłodzonej kaszy jaglanej z żółtkami, pianą z białek i owocami. Tak samo jak samo proso, również jagielnik jest naturalnie bezglutenowy, więc może go przygotować prawie każdy.
Dlaczego warto wybrać Proso BIO?
- bardzo szybkie przygotowanie (6 minut)
- jakość BIO
- łatwostrawna
- naturalnie bezglutenowa
- wszechstronne zastosowanie w kuchni
- nadaje się do przygotowania dań słonych i słodkich

Składniki
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: | 1493 kJ/ 357 kcal |
Tłuszcz: | 3,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
Węglowodany: | 69 g |
w tym cukry: | 1,6 g |
Błonnik: | 3,9 g |
Białko: | 10,6 g |
Sól: | <0,01 g |
Klasyfikacja
Klasyfikacja administracyjna: | Produkt przemiału zbóż |
---|---|
Składniki: | proso* 100 %. *Produkt rolnictwa ekologicznego |
Alergeny: | Może zawierać śladowe ilości sezamu i glutenu. |
Kraj pochodzenia: | Chiny |
Opakowanie: | Pakowane próżniowo w opakowanie PP |
Przechowywanie: | Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i światłem słonecznym. |