GRIZLY Ryż średnioziarnisty Carnaroli, 1000 g
Ryż Carnaroli jest rodzajem ryżu bardzo podobnym do bardziej znanego rodzaju Arborio, który świetnie nadaje się do przyrządzania wybornego włoskiego risotto.
Pakowanie
Ryż Carnaroli jest rodzajem ryżu bardzo podobnym do bardziej znanego rodzaju Arborio, który świetnie nadaje się do przyrządzania wybornego włoskiego risotto.
Informacje żywieniowe w 100g produktu:
wartość energetyczna | 1504kJ / 354kcal |
Tłuszcze | 0,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 80,4 g |
- z których cukrów | 0,2 g |
Błonnik | 1 g |
Białka | 6,7 g |
Sól: | 0,02 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Ryż średnioziarnisty Carnaroli 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Zboża i produkty zbożowe
- Skład : Carnaroli 100% średnioziarnisty ryż łuskany
- Przechowywanie : w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Podobnie jak inne rodzaje ryżu, nie zawiera glutenu, jest bardzo pożywny i lekkostrawny, wyróżnia się łatwą absorpcją wody i dlatego jest idealny do przygotowania włoskiego risotto.
Sposób przygotowania : Najpierw cebulę podsmażamy na maśle, po chwili dodajemy ryż carnaroli i chwilę smażymy razem. Aby uzyskać dobry smak włoskiego risotto, zaleca się dodanie około kieliszka białego wina i pozostawienie do odparowania. Następnie stopniowo dodawaj najlepszy bulion warzywny i mieszaj przez około 20-25 minut. Na koniec dodaj więcej masła i wiórków parmezanu.
Zastosowanie: Uważany jest za najlepszy włoski ryż odpowiedni do prawdziwego kremowego risotto.
Więcej pomysłów i inspiracji na zdrowe dania znajdziesz w dziale z przepisami w naszym magazynie .
Składniki
Informacje żywieniowe w 100g produktu:
wartość energetyczna | 1504kJ / 354kcal |
Tłuszcze | 0,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 80,4 g |
- z których cukrów | 0,2 g |
Błonnik | 1 g |
Białka | 6,7 g |
Sól: | 0,02 g |