Kategorie

Wegański pistacjowy sernik

Wegański pistacjowy sernik

Ten wegański sernik dosłownie rozpływa się w ustach. A to wszystko dzięki temu, że do jego przygotowania wykorzystasz nasz wspaniały krem pistacjowy.


Jeśli lubisz połączenie orzechów i czekolady, jesteś we właściwym miejscu. Pistacjowy sernik spełnia te wymagania, a dodatkowo dosłownie rozpływa się w ustach. Ucieszy przede wszystkim zwolenników diety roślinnej, ale jego przygotowanie przypadnie do gustu również innym. Oprócz naszego kremu pistacjowego i czekolady potrzebujesz także płatków owsianych, syropu klonowego czy kakao. Zaczynajmy!

PRZYGOTOWANIE:

  1. Płatki owsiane, kakao i syrop mieszamy i układamy w małej tortownicy, formując spód.
  2. Następnie mieszamy składniki na krem: krem pistacjowy, syrop klonowy, wanilię i matchę – matchę można pominąć, jeśli jej nie masz. Dodajemy ją głównie dla koloru. Krem wylewamy na spód.
  3. Na koniec rozpuszczamy czekoladę z kremem kokosowym i dodajemy odrobinę syropu klonowego. Polewę wylewamy na wierzch i zostawiamy do schłodzenia.

   

GRIZLY RADA  👉  Wegańskich słodkości na naszym blogu jest całkiem sporo. Polecamy wypróbować np. wiśniowy surowy tort RAW lub wegańskie czekoladowe kulki.


Smacznego!

Autorka przepisu

Kristýna Fischerová alias @zdrava_a_vesela

Patrzę na świat oczami nastolatki, która kocha życie i gotowanie. Uwielbiam przygotowywać proste przepisy w formie wideo, a jeszcze bardziej dzielić się nimi na moich profilach w mediach społecznościowych. Jestem wegetarianką i weganką, a takie są również moje przepisy. Zainspiruj się i spróbuj przygotować któryś z nich razem ze mną!

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!