Jeśli lubisz połączenie orzechów i czekolady, jesteś we właściwym miejscu. Pistacjowy sernik spełnia te wymagania, a dodatkowo dosłownie rozpływa się w ustach. Ucieszy przede wszystkim zwolenników diety roślinnej, ale jego przygotowanie przypadnie do gustu również innym. Oprócz naszego kremu pistacjowego i czekolady potrzebujesz także płatków owsianych, syropu klonowego czy kakao. Zaczynajmy!
PRZYGOTOWANIE:
- Płatki owsiane, kakao i syrop mieszamy i układamy w małej tortownicy, formując spód.
- Następnie mieszamy składniki na krem: krem pistacjowy, syrop klonowy, wanilię i matchę – matchę można pominąć, jeśli jej nie masz. Dodajemy ją głównie dla koloru. Krem wylewamy na spód.
- Na koniec rozpuszczamy czekoladę z kremem kokosowym i dodajemy odrobinę syropu klonowego. Polewę wylewamy na wierzch i zostawiamy do schłodzenia.
GRIZLY RADA 👉 Wegańskich słodkości na naszym blogu jest całkiem sporo. Polecamy wypróbować np. wiśniowy surowy tort RAW lub wegańskie czekoladowe kulki.
Smacznego!