Kategorie

Blog

Awokado - ciasto limonkowe

Świeży. Domowej roboty. Świetny. Nowy świeży przepis na ciasto awokado - limonkowe, które możesz przygotować bez pieczenia.

I zaczynamy:

Formę wyściełamy papierem do pieczenia.

Umieść wszystkie składniki na skórce w mikserze i mieszaj do uzyskania gładkości. Oczywiście, jeśli lubisz chrupiącą skórkę, możesz zostawić w mieszance większe kawałki orzechów. Przełóż masę do formy do ciasta i ułóż rękoma na dnie i brzegach.

Teraz mamy miejsce na wypełnienie. Ponownie użyjemy miksera. Dodajemy do niego obrane i wypestkowane awokado, ricottę, mąkę kokosową, skórkę i sok z limonki. Syrop klonowy, mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i sól. Miksujemy do pięknie gładkiej konsystencji. Wlej powstałą śmietanę do wcześniej przygotowanego ciasta. Chłodzimy przez co najmniej 3 godziny, najlepiej na noc.

Udekoruj ciasto startym kokosem, nasionami chia i owocami do smaku.

Počet porcí: 8

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!