Kategorie

Blog

Bezglutenowa jagnięcina wielkanocna

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane masło, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, wanilię i twaróg. Na koniec wymieszaj z białkami. Formę wytrzyj masłem i posyp kokosem, a następnie wypełnij ciastem.

I zaczynamy:

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane masło, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, wanilię i twaróg. Na koniec wymieszaj z białkami. Formę wytrzyj masłem i posyp kokosem, a następnie wypełnij ciastem. Piec około 50 minut w temperaturze 175 ° C. Ostudzić całkowicie i ostrożnie wyjąć jagnię z formy (uwaga - ciasto jest trochę bardziej kruche niż z klasycznych składników). Na koniec wykałaczki z żurawiną przyczepiamy do oczu i „cukrujemy” mąką kokosową.

Całkowite wartości odżywcze:
10118 kJ / B: 111 g / S: 60 g / T: 187 g
Wartości odżywcze na 100 g:
1046 kJ / B: 11 g / S: 6 g / T: 19 g

Przepis stworzony przez: gabi_trainer dla Grizly

Počet porcí: 20

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!