Słodkie, miękkie i posypane czekoladowymi kamykami. Upiecz brownies, które zachwyci każdego miłośnika czekolady. Z tym prostym przepisem pójdzie raz dwa.
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 160°C (elektryczny) lub 140°C (z termoobiegiem).
- Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
- Ubij jajka, aż staną się jaśniejsze i puszyste.
- Następnie dodaj cukier, ubijaj, aż masa będzie gęsta i błyszcząca.
- Delikatnie wmieszaj do rozpuszczonej czekolady, przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj na gładką masę.
- Wlej do formy – najlepiej prostokątnej lub blachy, wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika możesz posypać czekoladowymi groszkami Grizly.
- Piec przez 30–35 min, aż wierzch będzie sprężysty w dotyku i lekko błyszczący.
- Udekoruj GRIZLY czekoladowymi kamykami.