Kategorie

Czekoladowe brownies z kamykami – łatwy przepis od Grizly

Czekoladowe brownies z kamykami – łatwy przepis od Grizly

Słodkie, miękkie i posypane czekoladowymi kamykami. Upiecz brownies, które zachwyci każdego miłośnika czekolady. Z tym prostym przepisem pójdzie raz dwa.

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160°C (elektryczny) lub 140°C (z termoobiegiem).
  2. Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
  3. Ubij jajka, aż staną się jaśniejsze i puszyste.
  4. Następnie dodaj cukier, ubijaj, aż masa będzie gęsta i błyszcząca.
  5. Delikatnie wmieszaj do rozpuszczonej czekolady, przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj na gładką masę.
  6. Wlej do formy – najlepiej prostokątnej lub blachy, wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika możesz posypać czekoladowymi groszkami Grizly.
  7. Piec przez 30–35 min, aż wierzch będzie sprężysty w dotyku i lekko błyszczący.
  8. Udekoruj GRIZLY czekoladowymi kamykami.
Liczba porcji: 16

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!