Dostępne
dostarczymy 16. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Kakaowa masa to właściwie 100% gorzka czekolada. Powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze, i wyróżnia się wyrazistym smakiem.
Popis
GRIZLY Kakaowa masa 100% 250 g
Kakaowa masa to nic innego jak 100% gorzka czekolada. To nie przypadek, że jest to podstawowy składnik w produkcji wysokiej jakości czekolady – im więcej procent masy kakaowej zawiera czekolada, tym bardziej gorzki jest jej smak. Masa kakaowa powstaje przez zmielenie starannie wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowca, które rosną w Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Madagaskarze. Zawiera aż 54% masła kakaowego i wyróżnia się wyrazistym smakiem. Masę kakaową możecie oczywiście spróbować bez dodatków, ale doskonałym pomysłem jest jej dodanie do jogurtów, płatków owsianych, słodkich deserów lub ciast.
Dlaczego warto wybrać Kakaową masę 100% GRIZLY:
✅ doskonała do gotowania i pieczenia
✅ można ją wykorzystać do przygotowania własnej domowej czekolady
✅ urozmaici zdrowe śniadania – pasuje do musli, płatków owsianych lub jogurtu
RADA GRIZLY ⬇️
Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, spróbujcie przygotować własną gorzką czekoladę! Będziecie potrzebować tylko masła kakaowego, naturalnego słodzika (na przykład trzcinowego cukru) i wspomnianej kakaowej masy. Pamiętajcie, że im więcej masła kakaowego użyjesz, tym czekolada będzie bardziej delikatna i płynna. To zależy od Was i Waszego gustu, jak poeksperymentujecie z proporcjami suchej masy kakaowej i cukru. Polecamy dostosować proporcje do tego, ile procent masy kakowej miałaby według Was mieć końcowa czekolada. Trzymamy kciuki, aby Wasze czekoladowe eksperymenty się udały!
Składniki: kakaowa masa 100%
Pochodzenie: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze maks. 18°C.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2564 kJ / 621 kcal |
Tłuszcze: | 54 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 32,4 g |
Węglowodany: | 12,5 g |
w tym cukry: | 0,5 g |
Białka: | 14 g |
Błonnik: | 14,5 g |
Sól: | 0,25 g |