GRIZLY Płatki owsiane bezglutenowe, 1000 g
Płatki owsiane są najbardziej znany i najbardziej uniwersalny rodzaj płatków, z którego można przygotować wiele zdrowych przysmaków. Mają jasnobrązowy kolor i mocny orzechowy aromat i smak. Wyróżniają się lekkostrawnością i bogactwem składników odżywczych.
Pakowanie
Płatki owsiane są najbardziej znany i najbardziej uniwersalny rodzaj płatków, z którego można przygotować wiele zdrowych przysmaków. Mają jasnobrązowy kolor i mocny orzechowy aromat i smak. Wyróżniają się lekkostrawnością i bogactwem składników odżywczych.
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1393 kJ / 331 kcal |
| Tłuszcz: | 7,2 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,4 g |
| Węglowodany: | 53,8 g |
| w tym cukry: | 0,7 g |
| Błonnik: | 10 g |
| Białko: | 13,1 g |
| Sól: | 0,01 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Płatki owsiane bezglutenowe 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - płatki
- Składniki: Bezglutenowe płatki owsiane pełnoziarniste 100%
- Kraj pochodzenia: Węgry
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP
Cechy i zalety: Płatki owsiane powstają w wyniku sprasowania ziaren owsa. Są one bogatym źródłem węglowodanów złożonych, ale także błonnika, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Zawierają również cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E, oraz minerały, takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor.
Zastosowanie: Płatki są idealną podstawą zdrowego i zbilansowanego śniadania, sprawdzają się również jako dodatek do dań, składnik zup, a nawet dań głównych. Wyróżniają się szybkością i łatwością przygotowania. Można je dodać do jogurtu, zrobić z nich domową owsiankę, musli lub granolę. Świetnie sprawdzają się również w deserach i ciastach owocowych z płatków. Ale można je również przyprawić ziołami, oliwą z oliwek lub serem, dodać do klopsa lub pulpetów. Krótko mówiąc, można z nich wyczarować wiele zdrowych i smacznych potraw.
Składniki
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1393 kJ / 331 kcal |
| Tłuszcz: | 7,2 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,4 g |
| Węglowodany: | 53,8 g |
| w tym cukry: | 0,7 g |
| Błonnik: | 10 g |
| Białko: | 13,1 g |
| Sól: | 0,01 g |
