GRIZLY
SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - kruche ciasteczka świąteczne 400 g
Dostępne 2 szt.
dostarczymy 12. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Kruche ciasteczka są podstawą świątecznych wypieków dla większości gospodarstw domowych. Doskonale przemyślana receptura mieszanki od renomowanego cukiernika gwarantuje, że bez problemu osiągniesz doskonały efekt pomimo specyfiki wypieków bezglutenowych.
Popis
GRIZLY Sweets Mieszanka na kruche ciastka bezglutenowe 400 g
Z mieszanką na pyszne kruche ciastka pieczenie bożonarodzeniowe jest łatwe, szybkie i pełne radości. Podstawą na kruche ciastka jest wysokiej jakości mieszanka wytworzona z naturalnie bezglutenowych składników, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryczana i tapiokowa. Wszystko jest już gotowe do dodania masła i żółtek, a następnie upieczenia. Kruche ciastka smakują jak domowe, dzięki recepturze bez barwników, aromatów i innych sztucznych dodatków. Aby ułatwić Państwu pracę, dodaliśmy do mieszanki wykrawaczki w kształcie serduszka.
Zalety bezglutenowych mieszanek GRIZLY Sweets:
- bezglutenowe
- domowa receptura stworzona przez renomowaną cukierniczkę
- wysokiej jakości składniki
- bez barwników, aromatów i jakichkolwiek innych dodatków, których nie używasz w domu podczas pieczenia
- wyprodukowane świeżo w Czechach


Przepis
Do przygotowania ciasta potrzebujesz tych płynnych składników:
Wsyp mieszankę do miski, dodaj miękkie masło i 2 żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz w zwartą masę. Pozostaw w lodówce, najlepiej na całą noc. Następnie rozwałkuj ciasto na stolnicy posypanej mąką bezglutenową i wycinaj kształty. Piecz w 160 °C (termoobieg) przez około 15 minut. Ciastka powinny mieć złocisty kolor. Pozostaw do całkowitego ostudzenia, a dopiero potem zdejmij je z blachy. Ilość ciasta odpowiada standardowej jednej porcji zwykłych ciastek, czyli około 2 - 2,5 blachy. Zależy to od wielkości wykrawaczek, grubości ciasta i wielkości blachy.
Tip GRIZLY
Gdy już wytniesz ciastka, włóż blachę z powrotem do lodówki na około 20 minut. Ciastka będą lepiej trzymały swój kształt. Ciastka bezglutenowe zawsze lepiej upiec trochę dłużej niż krócej, będą wtedy mniej kruche. Upieczone ciastka włóż na całą noc do lodówki, a dopiero potem nadziewaj i dekoruj.
Weganie także mogą mieć piękne Święta! Wystarczy zamiast żółtka dodać w takim samym stosunku sojowy deser waniliowy i zamiast masła tłuszcz roślinny.

Darina de Oliveira Costa
Darina de Oliveira Costa jest cukierniczką, która nie uznaje kompromisów w kwestii jakości swoich wyrobów i chętnie wprowadza własne innowacje do tradycyjnych przepisów. Jest twórczynią całej serii GRIZLY Sweets, a także jej twarzą.
Bezglutenowe ciastka - łatwe pieczenie na Święta 🎄 z mieszankami GRIZLY Sweets.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1526 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz: | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 84 g |
w tym cukry: | 23,9 g |
Błonnik: | 0,6 g |
Białko: | 3,8 g |
Sól: | 0,01 g |