Orzeszkowa promocja! Zniżka 10% na wszystkie orzechy. Kod rabatowy: ORZESZKI10
GRIZLY SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - kruche ciasteczka świąteczne 400 g
Kruche ciasteczka są podstawą świątecznych wypieków dla większości gospodarstw domowych. Doskonale przemyślana receptura mieszanki od renomowanego cukiernika gwarantuje, że bez problemu osiągniesz doskonały efekt pomimo specyfiki wypieków bezglutenowych.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 13 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Sweets bezglutenowa mieszanka na kruche ciasteczka 400 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), mąka cukrowa, skórka z cytryny, proszek waniliowy, zagęszczacz (guma ksantanowa).
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i zalety: Dzięki bezglutenowej mieszance pysznych kruchych ciasteczek świąteczne pieczenie jest proste, szybkie i przyjemne. Kruche ciasteczka to wysokiej jakości mieszanka naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, kapusta kiszona, kukurydza, grillowana i tapioka. Wszystko gotowe do dodania masła i żółtek oraz późniejszego pieczenia. Kruche ciasteczka smakują jak w domu dzięki recepturze bez barwników, aromatów i innych nienaturalnych składników.
- Bezglutenowe
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis: Do przygotowania ciasta potrzebne są następujące płynne składniki:
- 200 g masła
- 2 żółtka
Wlej miksturę do miski i dodaj zmiękczone masło oraz 2 żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz w zwartą masę. Najlepiej zostawić w lodówce na noc. Następnie zwiń folię na rolkę posypaną mąką bezglutenową i wytnij kształty. Piec w temperaturze 160 ° C przez ok. 15 minut. Cukierki powinny mieć złoty kolor. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie usuń z blachy do pieczenia.
GRIZLY Wskazówka: Po pokrojeniu ciasteczek ponownie włóż blachę do pieczenia do lodówki na około 20 minut. Cukierki lepiej zachowają swój kształt. Ciasteczka bezglutenowe zawsze lepiej upiec trochę więcej niż mniej, są wtedy mniej kruche. Upieczone ciasteczka wkładamy na noc do lodówki, a dopiero potem napełniamy i dekorujemy.
Wskazówka dla wegan : Nawet weganie mogą spędzić miłe Święta Bożego Narodzenia z naszymi mieszankami! Wystarczy zamiast masła dodać sojowy deser waniliowy zamiast żółtka i tłuszczu roślinnego.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1526 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz: | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 84 g |
w tym cukry: | 23,9 g |
Błonnik: | 0,6 g |
Białko: | 3,8 g |
Sól: | 0,01 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Linz z tej mieszanki był bardzo dobry. Ciasto jest bardziej kruche, co zdarza się przy ciastach bezglutenowych, ale polecam mieszankę.
SUPER
świetny
Świetna mieszanka, moja córka też ma alergię na jajka i nabiał, więc musiałam użyć wegańskiej gry i nie podawać żółtek, a i tak wszystko pięknie trzymało ????
Trochę gorzej pracuje się z ciastem ale też, więc rezultatu powyżej oczekiwań, jeszcze nie próbowaliśmy.