GRIZLY

SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - rogaliki waniliowe 440 g

16,49 zł

37,48 zł / kg

Dostępne 3 szt.

dostarczymy 21. 1.

#

Dostawa od 16,99 zł

Z mieszanką do wypieku kruchych rogalikow waniliowych bez glutenu z recepturą renomowanego cukiernika z łatwością upieczesz najsmaczniejsze świąteczne ciasteczka.

Popis

GRIZLY Sweets Mieszanka na vaniliowe rogaliki bezglutenowe 440 g

Z bezglutenową mieszanką na pyszne vaniliowe rogaliki, świąteczne pieczenie jest łatwe, szybkie i pełne radości. Podstawą na rogaliki jest wysokiej jakości mieszanka, wykonana z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryka i tapioka. Wszystko jest już przygotowane do dodania masła i żółtek oraz następnego pieczenia. Vaniliowe rogaliki smakują jak domowe dzięki recepturze bez barwników, aromatów i innych nienaturalnych dodatków.

Korzyści z bezglutenowych mieszanek GRIZLY Sweets:

  • bezglutenowe 
  • domowa receptura stworzona przez renomowaną cukierniczkę 
  • wysokiej jakości składniki 
  • bez barwników, aromatów i innych dodatków, których nie używasz podczas pieczenia w domu 
  • wyprodukowano świeżo w Czechach
Recept s kešu
Kešu roste

Przepis 

Aby przygotować ciasto, potrzebujesz następujących płynnych składników:

  • 200 g masła
  • 2 żółtka

  • Wsyp mieszankę do miski, dodaj rozpuszczone masło i 2 żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz w jednolitą masę. Pozostaw na noc w lodówce. Następnie formuj rogaliki lub wałkuj ciasto na folii posypanej mąką bezglutenową i wycinaj rogaliki. Piecz w piekarniku z termoobiegiem przez około 15 minut w temperaturze 160°C. Rogaliki powinny być lekko złociste. Pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie zdejmuj z blachy. Ilość ciasta odpowiada standardowej porcji na jedno ciasto, co daje około 2-2,5 blachy. Zależy to od wielkości wykrawaczy, grubości ciasta oraz wielkości blachy.

    GRIZLY tip

    Rogaliki powinny być opakowane jeszcze ciepłe w cukrze waniliowym. W wersji bezglutenowej lepiej posypać je jeszcze ciepłe na blasze i dopiero po ostudzeniu zebrać z blachy.

    Weganie również mogą cieszyć się świętami z naszymi mieszankami! Wystarczy zamiast żółtka dodać w tym samym stosunku sojowy deser waniliowy i zamiast masła dodać tłuszcz roślinny.

    Recept s kešu
    Kešu roste

    Darina de Oliveira Costa 

    Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie uznaje kompromisów w kwestii jakości swoich wyrobów i chętnie dodaje do tradycyjnych przepisów własne innowacje. Jest twórczynią całej serii GRIZLY Sweets i jej twarzą.

    Bezglutenowe cukierki i łatwe pieczenie świąteczne 🎄 z mieszankami GRIZLY Sweets.

    Składniki

    Wartości odżywcze / 100 g
    Wartość energetyczna: 1357 kJ / 324 kcal
    Tłuszcz: 11,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
    Węglowodany: 70,2 g
    w tym cukry: 18,1 g
    Błonnik: 1,7 g
    Białko: 7,5 g
    Sól: 0,2 g
    Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
    Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), orzechy włoskie , mąka cukrowa, proszek waniliowy, zagęszczacz (guma ksantanowa).
    Kraj producenta: Republika Czeska
    Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
    Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.