Rozdajemy kody rabatowe! Wybierz odpowiedni rabat i zaoszczędź do 40 zł.
GRIZLY SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - rogaliki waniliowe 440 g
Z mieszanką do wypieku kruchych rogalikow waniliowych bez glutenu z recepturą renomowanego cukiernika z łatwością upieczesz najsmaczniejsze świąteczne ciasteczka.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - rogaliki waniliowe 440 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), orzechy włoskie , mąka cukrowa, proszek waniliowy, zagęszczacz (guma ksantanowa).
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i zalety: Dzięki bezglutenowej mieszance do pysznych kruchych rogalikow waniliowych świąteczne pieczenie jest proste, szybkie i przyjemne. Podstawą kruchych rogalikow jest wysokiej jakości mieszanka stworzona z naturalnie bezglutenowych składników, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryczana i z tapioki. Wszystko gotowe do dodania masła i żółtek oraz późniejszego pieczenia. Kruche rogaliki waniliowe smakują domowo dzięki recepturze bez barwników, aromatów i innych nienaturalnych składników.
- Bezglutenowe
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis: Do przygotowania ciasta potrzebne są następujące płynne składniki:
- 200 g masła
- 2 żółtka
Wlej miksturę do miski i dodaj zmiękczone masło i 2 żółtka. Dokładnie wymieszać i połączyć w zwartą masę. Najlepiej zostawić w lodówce na noc. Następnie uformować rogaliki lub zawinąć je na folii na rulon posypany mąką bezglutenową i wyciąć rogaliki. Pieczemy w 160 °C gorącym powietrzem przez ok. 15 minut. Rogaliki muszą mieć złoty kolor. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie zebrać z blachy do pieczenia.
Ilość ciasta odpowiada klasycznej jednej dawce zwykłego cukierka, która mieści się w około 2 - 2,5 talerzu. Zależy to od wielkości noży, grubości ciasta i wielkości arkusza.
GRIZLY Wskazówka: Jeszcze ciepłe rogaliki zawijamy w cukier waniliowy. W przypadku wariantu bezglutenowego lepiej je posłodzić gdy są jeszcze ciepłe na blachu i dopiero po schłodzeniu zebrać je z blachu.
Wskazówka dla wegan : Nawet weganie mogą spędzić miłe Święta Bożego Narodzenia z naszymi mieszankami! Wystarczy zamiast masła dodać sojowy deser waniliowy zamiast żółtka i tłuszczu roślinnego.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1357 kJ / 324 kcal |
Tłuszcz: | 11,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,8 g |
Węglowodany: | 70,2 g |
w tym cukry: | 18,1 g |
Błonnik: | 1,7 g |
Białko: | 7,5 g |
Sól: | 0,2 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Są pyszne, ciasto pięknie pracowało mimo że zrobiłam wegańską korektę..
Dziękuję bardzo za tę mieszankę cukierków. Super, cukierek był bardzo udany. Ciasto zadziałało dobrze, co czasami jest problemem w przypadku ciasta bezglutenowego. Świetny w smaku, nie do odróżnienia od glutenu.
doskonałe ciasto, obrobione po wałkowaniu w krojone bułki
doskonałe ciasto, obrobione po wałkowaniu w krojone bułki
Postaram się dbać w najbliższą sobotę