GRIZLY
SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - rogaliki waniliowe 440 g
Dostępne 3 szt.
dostarczymy 21. 1.
#
Dostawa od 16,99 zł
Z mieszanką do wypieku kruchych rogalikow waniliowych bez glutenu z recepturą renomowanego cukiernika z łatwością upieczesz najsmaczniejsze świąteczne ciasteczka.
Popis
GRIZLY Sweets Mieszanka na vaniliowe rogaliki bezglutenowe 440 g
Z bezglutenową mieszanką na pyszne vaniliowe rogaliki, świąteczne pieczenie jest łatwe, szybkie i pełne radości. Podstawą na rogaliki jest wysokiej jakości mieszanka, wykonana z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryka i tapioka. Wszystko jest już przygotowane do dodania masła i żółtek oraz następnego pieczenia. Vaniliowe rogaliki smakują jak domowe dzięki recepturze bez barwników, aromatów i innych nienaturalnych dodatków.
Korzyści z bezglutenowych mieszanek GRIZLY Sweets:
- bezglutenowe
- domowa receptura stworzona przez renomowaną cukierniczkę
- wysokiej jakości składniki
- bez barwników, aromatów i innych dodatków, których nie używasz podczas pieczenia w domu
- wyprodukowano świeżo w Czechach
Przepis
Aby przygotować ciasto, potrzebujesz następujących płynnych składników:
Wsyp mieszankę do miski, dodaj rozpuszczone masło i 2 żółtka. Dokładnie wymieszaj i połącz w jednolitą masę. Pozostaw na noc w lodówce. Następnie formuj rogaliki lub wałkuj ciasto na folii posypanej mąką bezglutenową i wycinaj rogaliki. Piecz w piekarniku z termoobiegiem przez około 15 minut w temperaturze 160°C. Rogaliki powinny być lekko złociste. Pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie zdejmuj z blachy. Ilość ciasta odpowiada standardowej porcji na jedno ciasto, co daje około 2-2,5 blachy. Zależy to od wielkości wykrawaczy, grubości ciasta oraz wielkości blachy.
GRIZLY tip
Rogaliki powinny być opakowane jeszcze ciepłe w cukrze waniliowym. W wersji bezglutenowej lepiej posypać je jeszcze ciepłe na blasze i dopiero po ostudzeniu zebrać z blachy.
Weganie również mogą cieszyć się świętami z naszymi mieszankami! Wystarczy zamiast żółtka dodać w tym samym stosunku sojowy deser waniliowy i zamiast masła dodać tłuszcz roślinny.
Darina de Oliveira Costa
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie uznaje kompromisów w kwestii jakości swoich wyrobów i chętnie dodaje do tradycyjnych przepisów własne innowacje. Jest twórczynią całej serii GRIZLY Sweets i jej twarzą.
Bezglutenowe cukierki i łatwe pieczenie świąteczne 🎄 z mieszankami GRIZLY Sweets.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1357 kJ / 324 kcal |
Tłuszcz: | 11,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,8 g |
Węglowodany: | 70,2 g |
w tym cukry: | 18,1 g |
Błonnik: | 1,7 g |
Białko: | 7,5 g |
Sól: | 0,2 g |
Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), orzechy włoskie , mąka cukrowa, proszek waniliowy, zagęszczacz (guma ksantanowa).
Kraj producenta: Republika Czeska
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie: opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.