Pistacjowe dni - pistacje Jumbo za jedyne 42,99 zł i wiele więcej!
GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 500 g
Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i dodawane są do deserów, napojów i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 500 g
- Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo.
- Kraj producenta: Panama
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
- Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu
Stosowanie ziaren kakaowych:
- posypać - posyp fasolę gotowymi deserami, sałatkami owocowymi lub dodaj do ulubionej owsianki lub jogurtu
- domowa czekolada - do przygotowania domowej roboty będziesz potrzebować tylko fasoli i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż je do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe, a masa uzyska gładką konsystencję, na blasze wlej czekoladę do pożądanego kształtu, na koniec możesz jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami
- napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie
- sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słonawy sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem
- Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami
- desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach
Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i stały się popularnym surowcem.
Ziarna kakaowe to tak naprawdę 100% kakao, więc nigdy nie spożyjesz tylu powszechnie dostępnych zwykłych kakao. Można je jeść same, aby powstrzymać głód. Szybko się nasyca, a słodki smak można odpędzić. Na pierwszy rzut oka ich smak jest bardzo gorzki, co może Cię zaskoczyć. Jednak ten niezwykły smak z łatwością polubisz przy innych kęsach.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2782 kJ / 673 kcal |
Tłuszcze: | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 33 g |
Węglowodany: | 25,8 g |
z których cukrów: | 0,2 g |
Błonnik: | 25,6 g |
Białka: | 13 g |
Sól: | 0,2 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Wszystko napisane w menu się zatrzymuje. Pierwszy raz mam ziarna kakaowe i jestem podekscytowana. Dziękuję za pomoc w odkryciu ich do użytku domowego!
zadowolenie
Najlepsze ziarna kakaowe, jakie jadłam, chrupiące i z nutą burbona, po prostu bomba
Bardzo dobry.
Niespodzianka Po prostu dopraw dowolną owsiankę, miażdżąc kilka kawałków lub zrób czekoladę z awokado, białka, lecytyny i MCT!