Pakowanie
Dostępne
dostarczymy 17. 7.
#
Dostawa od 16,99 zł
GRIZLY Mąka migdałowa wytwarzana jest z drobno wyłuskanych migdałów. Jest to jeden z najpopularniejszych składników zdrowych lub całkowicie bezglutenowych wypieków. Dodatkowo można z niej przygotować pyszne domowe makaroniki.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Mąka migdałowa 500 g
Co ci przychodzi na myśl, gdy słyszysz mąka migdałowa? Oczywiście! Makaroniki! Ale z mąki migdałowej można upiec o wiele więcej. Należy do najczęściej poszukiwanych składników do bezglutenowego pieczenia, jednocześnie może częściowo zastąpić zwykłą mąkę. Mąka migdałowa GRIZLY jest produkowana z obranych lub, jak kto woli, blanszowanych migdałów.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY mąkę migdałową ekstra drobną?
- idealna do bezglutenowego pieczenia
- wyprodukowana z blanszowanych migdałów
- odpowiednia również dla wegan


Jak ją wykorzystać?
Na makaroniki, oczywiście. Jednak możliwości mąki migdałowej sięgają dalej! Można ją wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, deserów lub przygotowywania kremów. Będzie również przydatna do przygotowania domowego marcepanowego lub migdałowego mleka. Zastanawiasz się, co jeszcze możesz upiec z mąki migdałowej oprócz makaroników? Wypróbuj na przykład puszysty tort truskawkowy lub kruche Amaretti.
Składniki
Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna: | 2518 kJ/659 kcal |
Tłuszcz: | 52,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4 g |
Węglowodany: | 18,7 g |
w tym cukry: | 4,6 g |
Białko: | 21,4 g |
Błonnik: | 9,9 g |
Sól: | 0 g |
Klasyfikacja
Składniki: | migdały mielone 100% |
---|---|
Alergeny: | Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i sezamu. |
Kraj pochodzenia: | USA, Hiszpania |
Opakowanie: | Zamykane opakowanie PP lub pakowane próżniowo w opakowaniu PP |
Przechowywanie: | Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. |