Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Każdemu dobremu piekarzowi i cukiernikowi nie musimy długo przedstawiać mąki orkiszowej. Charakteryzuje się orzechowym smakiem i najczęściej używana jest do produkcji pieczywa, makaronów lub słodkich deserów.
Popis
GRIZLY Mąka orkiszowa gładka 1000 g
Mąka orkiszowa jest zaskakująco produkowana z orkiszu, który jest rodzajem zboża pokrewnym pszenicy, żyto i jęczmieniu. Zalicza się ją do najstarszych rodzajów zbóż na świecie, a jej pochodzenie wywodzi się z Iranu i niektórych części Europy. Jako pierwszy rodzaj pszenicy zaczęła być używana do pieczenia chleba. I służy do tego właściwie do dziś. Z mąki orkiszowej zrobisz bułki, rogaliki, ale także wszelkiego rodzaju słodkie przysmaki w postaci muffinów, babeczek i innych ciast. Mąka orkiszowa gładka jest najpopularniejszym rodzajem mąki, którą można wykorzystać nie tylko do wymienionych wyżej przepisów, ale także do przygotowania domowego makaronu, kruchego ciasta lub zagęszczania sosów i zup. Krótko mówiąc – mąka orkiszowa może być używana wszędzie tam, gdzie dotychczas używałeś klasycznej białej mąki.
Dlaczego warto wybrać mąkę orkiszową GRIZLY gładką?
- z powodzeniem zastąpi standardową białą mąkę
- użyjesz jej do przygotowania słodkich i słonych wypieków
- sprawdzi się jako zagęstnik do zup i sosów
Składniki
Wartości odżywcze na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1 474 kJ / 348 kcal |
Tłuszcze: | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 68 g |
w tym cukry: | 2,2 g |
Błonnik: | 3 g |
Białka: | 14 g |
Sól: | 0,01 g |
- Skład: pszenica orkisz 100%
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Opakowanie: Pakowane próżniowo w opakowaniu PP (w trakcie transportu może dojść do rozhermetyzowania, co nie wpływa na jakość)