DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
Migdały wszędzie, gdzie tylko spojrzysz! A co jest w nich takiego wyjątkowego? Są one źródłem energii i są dosłownie wypełnione korzyściami zdrowotnymi, witaminami, minerałami, przeciwutleniaczami i tłuszczami roślinnymi. Zapoznaj się z naszą ofertą migdałów, gdzie znajdziesz je w ich naturalnym stanie oraz bez skórki, aromatyzowane lub obtoczone w polewie, zmielone na mąkę lub przetworzone na masło.
Migdały
Te popularne na całym świecie orzechy są w rzeczywistości nasionami migdałowca, który w Polsce jest uprawiany w formie drzewa lub wysokiego krzewu.
Obierać czy nie obierać? Obie opcje mają coś do siebie.
Migdały nieobrane charakteryzują się bardziej wyrazistym smakiem, który zawdzięczają swojej skórce. Zawierają również większość antyoksydantów i innych substancji korzystnych dla organizmu..
Z kolei migdały obrane (blanszowane) mają łagodniejszy, słodszy smak, są lepiej strawne i idealnie nadają się do pieczenia lub wyroby marcepanu. Ale nasza oferta jest jeszcze szersza, mamy również migdały w jakości ekologicznej, w plasterkach lub prażone.
Specjały z migdałów
Smakołyki nawet dla najbardziej wymagających smakoszy! Czy chcielibyście, aby Wasze migdały były porządnie uwędzone, czy raczej obtoczone w czymś naprawdę dobrym? Może w solonym karmelu? Co powiesz na białą czekoladę? Znajdziesz tu najróżniejsze migdałowe przysmaki dla młodszych i starszych. Jesteś gotowy do wyboru?
GRIZLY Białko migdałowe BIO 500 g
Całkowicie naturalny suplement diety, stanowi pełnowartościowy zamiennik białka serwatkowego i jest odpowiedni dla każdego, bez względu na wiek, płeć czy kondycję fizyczną.
Jakie odmiany migdałów mamy w ofercie?
Migdały Nonpareil Supreme No. 1 z USA zyskały przydomek "królewskie" dzięki swoim wyjątkowym właściwościom. Są to najmniejsze ze wszystkich migdałów, o bardziej okrągłym kształcie i jaśniejszym, złotym kolorze. Są one szczególnie interesujące ze względu na ich dodatkową chrupkość i przyjemnie słodki, migdałowy smak bez najmniejszego posmaku goryczy. Nadają się one do dalszej obróbki.
Migdały Largueta z Hiszpanii zachwycają przede wszystkim swoją chrupkością i słodkim smakiem z przyjemnym migdałowym wykończeniem bez posmaku goryczy. Ich ziarna są ciemniejsze niż u innych odmian i mają grubszą skórkę pełną antyoksydantów.
Migdały Naturalne z Hiszpanii charakteryzują się dużymi, jasnymi ziarnami o cienkiej skórce, bardziej płaskim kształtem i delikatnym smakiem. Spośród innych rodzajów migdałów wyróżniają się miękkością, dzięki czemu nawet ci, dla których inne ziarna są zbyt twarde, mogą je bez problemu jeść. Ze względu na swoje właściwości doskonale nadają się do dalszej obróbki, można je więc wykorzystać do pieczenia, gotowania, miksowania i mielenia.
Batony Migdałowe
Idealną przekąską do kieszeni są nasze nowe batoniki GRIZLY Nut! Już po pierwszym gryzie pokochasz baton dosłownie przepełniony orzechami.
Pyszne kremy migdałowe
Spróbuj posmarować migdałami! Najczęściej to inne kremy przyciągają uwagę, a szkoda, bo kremy migdałowe to prawdziwy hit. I mamy je dostępne w kilku odmianach: 100% migdałowe, o smaku czekoladowym, organiczne, łagodne i chrupiące lub zmieszane z innymi orzechami. Do naleśników, pankejków lub śniadaniowej owsianki!