Kategorie

Blog

Kasza jaglana z pyłem

Pracharanda, to suszone plasterki owoców pokruszone na pył. Tradycyjna pracharanda była wytwarzana z gruszek i używana jako słodzik.

Możesz zrobić owsiankę o każdej porze przez cały rok, nie tylko zimą.

I zaczynamy:

Najpierw susz jabłka nieco bardziej w piekarniku w temperaturze 60 ° C, aby były chrupiące. Ubij suszone jabłka w moździerzu lub wymieszaj.

Migdały namocz w gorącej wodzie i zblanszuj - czyli pozbądź się skóry.

Ugotuj kaszę jaglaną we wrzącej wodzie. Pozwól im kapać, a następnie gotuj z napojem warzywnym, syropem, przyprawami i szczyptą soli. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Na koniec dodaj tłuszcz kokosowy, drobno posiekane daktyle i migdały. Udekoruj owsiankę kurzem.

Przepis z Countrylife.

Počet porcí: 4

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!