GRIZLY Biała fasola BIO 500 g
Biała mała fasola ma delikatny smak i dzięki temu stanowi bardzo wszechstronną roślinę strączkową. Świetne do sałatek, zup, sosów oraz jako suplement diety. Zawierają dużą ilość wysokiej jakości białek roślinnych i błonnika, a także witamin i minerałów. Ciesz się nimi w jakości organicznej.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Biała fasola BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe
- Skład: Fasola biała * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia : Chiny
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która jest uprawiana w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy znaleźć te inne rodzaje fasoli: białą małą i dużą jumbo , czarną , czarną , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem namoczyć w wodzie przez 8 godzin (najlepiej na noc). Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 40 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1178 kJ / 282 kcal |
Tłuszcze: | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 34,7 g |
z których cukrów: | 2,2 g |
Błonnik | 20,9 g |
Białka: | 21,7 g |
Sól: | 0,01 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Niski termin przydatności do spożycia na opakowaniu wysłanych ziaren a jedno opakowanie było pakowane próżniowo a drugie nie.