Kategorie

Kuleczki orzechowe w białej czekoladzie

Kuleczki orzechowe w białej czekoladzie

Szybkie, niepieczone ciasteczka o aromacie pistacji i czekolady. Zacznij przygotowywać pyszne orzechowe kulki w białej czekoladzie i nie pożałujesz.


Ten pistacjowy przysmak zajmie symboliczne pierwsze miejsce na liście przepisów na szybkie, niepieczone desery. Do jego przygotowania będziesz potrzebować tylko kilku chwil, zręcznych rąk i kilku składników. Należą do nich na przykład migdałowa i pistacjowa mąka, liofilizowane owoce lub nasz wspaniały krem pistacjowy. Więc do dzieła! 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Najpierw wymieszaj suche składniki. Mąkę migdałową, mąkę pistacjową i cukier kokosowy. Lekko wymieszaj łyżką, a następnie dodaj skondensowane mleko kokosowe i krem pistacjowy.
  2. Wszystko wymieszaj w robocie kuchennym lub ręcznie łyżką bądź łopatką na lekko klejącą się masę.
  3. Z masy uformuj kulki o wadze 15 g i włóż je do lodówki.
  4. W międzyczasie zmiksuj liofilizowane owoce i roztop białą czekoladę.
  5. Wyjmij kulki z lodówki, obtocz je w białej czekoladzie i posyp wiórkami kokosowymi lub proszkiem z liofilizowanych owoców.

        

GRIZLY RADA 👉 Oprócz tradycyjnych kawałków liofilizowanych owoców, które możesz zmielić na proszek, u nas kupisz również liofilizowane owoce w postaci proszku i kawałków. Na przykład takie truskawki, śliwki lub czerwoną porzeczkę, które doskonale pasują do smaku pistacjowych kulek.

         


Smacznego!

Autor przepisu

Vojtěch Kanta alias @kantathechef

Mieszkam w praskich Dejvicach, gdzie się wychowałem. Kilka lat pracowałem jako szef kuchni w rodzinnej restauracji mojej mamy i starszej siostry. Bez mojej żony, córki Stelli, wspaniałych przyjaciół, rodziny i cudownego jedzenia nie byłbym tak szczęśliwy, jak jestem teraz. Nie bez powodu mówi się, że miłość trafia przez żołądek, co w moim życiu sprawdziło się podwójnie.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!