PRZYGOTOWANIE:
- Najpierw wymieszaj suche składniki. Mąkę migdałową, mąkę pistacjową i cukier kokosowy. Lekko wymieszaj łyżką, a następnie dodaj skondensowane mleko kokosowe i krem pistacjowy.
- Wszystko wymieszaj w robocie kuchennym lub ręcznie łyżką bądź łopatką na lekko klejącą się masę.
- Z masy uformuj kulki o wadze 15 g i włóż je do lodówki.
- W międzyczasie zmiksuj liofilizowane owoce i roztop białą czekoladę.
- Wyjmij kulki z lodówki, obtocz je w białej czekoladzie i posyp wiórkami kokosowymi lub proszkiem z liofilizowanych owoców.
GRIZLY RADA 👉 Oprócz tradycyjnych kawałków liofilizowanych owoców, które możesz zmielić na proszek, u nas kupisz również liofilizowane owoce w postaci proszku i kawałków. Na przykład takie truskawki, śliwki lub czerwoną porzeczkę, które doskonale pasują do smaku pistacjowych kulek.
Smacznego!