PRZYGOTOWANIE:
- W misce mieszamy płatki owsiane z nasionami chia, jogurtem naturalnym, mlekiem i syropem z cykorii.
- Gotową mieszankę przelewamy do słoiczka i zostawiamy na noc w lodówce.
- Rano dodajemy ulubione składniki do smaku.
GRIZLY RADA 👉 Można dodać 50 g kremu orzechowego, aby wzbogacić owsiankę o smak orzechowy.
Propozycja nr 1: Owsianka malinowa z kokosem
Dodaj świeże lub liofilizowane maliny, krem migdałowy i udekoruj owsiankę wiórkami kokosowymi i migdałami.
Propozycja nr 2: Owsianka kakaowa
Do bazy owsianki dodajemy 1 łyżkę kakao, a następnie owsiankę uzupełniamy kremem z orzechów laskowych, bananem, borówkami i orzechami laskowymi.
Propozycja nr 3: Owsianka truskawkowa z kiwi
Do bazy owsianki dodajemy 2 łyżki liofilizowanego proszku truskawkowego i następnie dekorujemy owsiankę świeżymi lub liofilizowanymi truskawkami, kiwi i orzechami laskowymi.
Propozycja nr 4: Owsianka pomarańczowa z mango
Do bazy owsianki dodajemy 1 łyżkę kremu migdałowego i uzupełniamy owsiankę pomarańczą i liofilizowanym mango. Jeśli nie masz pod ręką kremu migdałowego, możesz go zastąpić kremem z orzechów nerkowca, świeżą pomarańczą i liofilizowanym mango.
Smacznego!