Kategorie

Przepisy

Pyszne domowe gofry

Pyszne domowe gofry

Czy masz w domu gofrownicę? Nie zostawiaj go bezczynnie i rób świetne domowe gofry z mąki migdałowej i mleka kokosowego.

Prawdziwe śniadanie Grizly

Prawdziwe śniadanie Grizly

Przygotuj pyszne śniadanie, które obficie Cię zadowoli i dostarczy rano odpowiedniej dawki energii. Wymieszaliśmy dla Ciebie unikalną kombinację.

Chrupiące jabłko

Chrupiące jabłko

Nadeszła pora jabłkowa !!! Jeśli nie lubisz już klasycznego strudla, spróbujmy razem chrupiącego jabłka z płatków owsianych. Będziesz zachwycony.

Słona granola orkiszowa

Słona granola orkiszowa

Czy próbowałeś już słonej muesli? Wspaniale nadaje się do zup-kremów, do przyprawiania i ozdabiania sałatek, na śniadanie lub jako przysmak.

Kremowa zupa dyniowa

Kremowa zupa dyniowa

Kremowa zupa z prażonej dyni i czerwonej soczewicy nie tylko pieści i syci, ale także przyjemnie oczaruje zmysły zapachem anyżu gwiazdkowatego, cynamonu i imbiru.

Mak jeżynowy

Mak jeżynowy

Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.

RAW Czekoladowe babeczki z malinami

RAW Czekoladowe babeczki z malinami

Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy, nie musisz trzymać się przepisu :-)

Curry fasolowe

Curry fasolowe

Szybki w przygotowaniu, pyszny w smaku. Przepis na letnie curry z fasolą będzie gotowy w mgnieniu oka.

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Lubisz rośliny strączkowe? A może spróbujesz zupy z czerwonej soczewicy? Przygotowanie jest więcej niż proste i szybkie. Zupa zawiera dużo witamin.

Curry z kurczątkiem

Curry z kurczątkiem

Nie wiesz, co przygotować na obiad lub kolację, a lubisz kuchnię indyjską? Zainspiruj się naszym przepisem.

Bezglutenowy baranek wielkanocny

Bezglutenowy baranek wielkanocny

Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane masło, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, wanilię i twaróg. Na koniec wymieszaj z białkami. Formę wytrzyj masłem i posyp kokosem, a następnie wypełnij ciastem.