Pyszne domowe gofry
Czy masz w domu gofrownicę? Nie zostawiaj go bezczynnie i rób świetne domowe gofry z mąki migdałowej i mleka kokosowego.
czytaj dalejPrawdziwe śniadanie Grizly
Przygotuj pyszne śniadanie, które obficie Cię zadowoli i dostarczy rano odpowiedniej dawki energii. Wymieszaliśmy dla Ciebie unikalną kombinację.
czytaj dalejGrzyby leśne w winie z orzechami nerkowca
Jesień już oficjalnie! Oznacza to dużo grzybów i orzechów, które trzeba przetworzyć. Co powiesz na wypróbowanie naszej mieszanki leśnej?
czytaj dalejChrupiące jabłko
Nadeszła pora jabłkowa !!! Jeśli nie lubisz już klasycznego strudla, spróbujmy razem chrupiącego jabłka z płatków owsianych. Będziesz zachwycony.
czytaj dalejSłona granola orkiszowa
Czy próbowałeś już słonej muesli? Wspaniale nadaje się do zup-kremów, do przyprawiania i ozdabiania sałatek, na śniadanie lub jako przysmak.
czytaj dalejNiedzielne ciasto orzechowe
Myślisz o niedzielnym deserze dla całej rodziny? Co powiesz na ciasto z kawałkami ciemnej czekolady, orzechami włoskimi i wanilią.
czytaj dalejKremowa zupa dyniowa
Kremowa zupa z prażonej dyni i czerwonej soczewicy nie tylko pieści i syci, ale także przyjemnie oczaruje zmysły zapachem anyżu gwiazdkowatego, cynamonu i imbiru.
czytaj dalejDhal z czerwonej soczewicy o zapachu kokosa
Typowe indyjskie danie, które pięknie pachnie w Twojej kuchni to prawdziwy przysmak z roślin strączkowych, dyni i mleka kokosowego.
czytaj dalejNaleśniki z orzechami laskowymi z makiem
Przedstawiamy lekki i bezglutenowy przepis na naleśniki, słodkie śniadanie z orzechów laskowych i mąki kokosowej, które rozgrzeje Twoją duszę.
czytaj dalejSałatka z czarnej soczewicy i pieczonych buraków z ghee i świeżymi ziołami
Ta pyszna sałatka jest szczególnie odpowiednia teraz jesienią, ponieważ można ją spożywać nawet na ciepło. Lub możesz schować go do lodówki na następny dzień.
czytaj dalejPieczone pomidory faszerowane mieszanką Quinoa i Feta
Jesień powoli puka do naszych drzwi, ale pomidory są nadal smaczne i pełne witamin. Wypełnijmy je pożywną mieszanką komosy ryżowej.
czytaj dalejMak jeżynowy
Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.
czytaj dalejPuszysta śliwkowa kasza jaglana
Na zimno lub na gorąco, jako danie główne lub deser, ten wspaniały przepis rozbudzi Twoje kubki smakowe!
czytaj dalejPopsicle z awokado z herbatą Matcha
Przepis na przygotowanie lodów z awokado z herbatą Matcha (nie) zapewni Ci chłód przez całe lato i naładuje Cię dużą ilością energii.
czytaj dalejRAW Czekoladowe babeczki z malinami
Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy, nie musisz trzymać się przepisu :-)
czytaj dalejSałatka z komosy ryżowej z prażonymi migdałami, jagodami i awokado
Owoce w sałatce - jedni kochają, inni nienawidzą. Ale zanim dołączysz do drugiej grupy, zdecydowanie powinieneś dać jej przynajmniej szansę!
czytaj dalejCurry fasolowe
Szybki w przygotowaniu, pyszny w smaku. Przepis na letnie curry z fasolą będzie gotowy w mgnieniu oka.
czytaj dalejBabeczki z orzechami laskowymi
Kochasz masło orzechowe? Wypróbuj przepis na domowe babeczki z kremem z orzechów laskowych. Proste, szybkie i świetne!
czytaj dalejBezglutenowe batony domowej roboty
Zainspiruj się przepisem na domowe batony bezglutenowe.
czytaj dalejZupa z soczewicy
Lubisz rośliny strączkowe? A może spróbujesz zupy z czerwonej soczewicy? Przygotowanie jest więcej niż proste i szybkie. Zupa zawiera dużo witamin.
czytaj dalejPierogi serowe z mąki gryczanej
Nie wiesz, jak obchodzić się z mąką gryczaną? Mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis, po którym z pewnością zakochasz się w mące gryczanej!
czytaj dalejOrzechy w karmelu - wskazówka (nie tylko) na prezent
Czy lubisz chrupać orzechy lub robić jadalne prezenty? Zainspiruj się naszym przepisem na orzechy w słonym karmelu, a Twoje uszy będą wypukłe.
czytaj dalejAwokado - ciasto limonkowe
Świeży. Domowej roboty. Świetny. Nowy świeży przepis na ciasto awokado - limonkowe, które możesz przygotować bez pieczenia.
czytaj dalejCurry z kurczątkiem
Nie wiesz, co przygotować na obiad lub kolację, a lubisz kuchnię indyjską? Zainspiruj się naszym przepisem.
czytaj dalejBezglutenowy baranek wielkanocny
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane masło, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, wanilię i twaróg. Na koniec wymieszaj z białkami. Formę wytrzyj masłem i posyp kokosem, a następnie wypełnij ciastem.
czytaj dalejKolorowy budyń chia
Świetna przekąska czy śniadanie? Po tym przepisie będziesz wiedział, jak to zrobić!
czytaj dalej