Kruszonka orkiszowa z owocami
Ciepła kruszonka ogrzeje nas zimą, a latem można ją skropić soczystymi owocami.
czytaj dalejPieczone naleśniki razowe z czosnkiem niedźwiedzim
Naleśniki to świetny wybór zarówno na słodko, jak i na słono. Nie ma ograniczeń dla Twojej wyobraźni i możesz wypełnić je swoimi ulubionymi składnikami.
czytaj dalejKuskus z surówką z pieczonej papryki
Lekka sałatka, której pieczona papryka nadaje letni, soczysty smak.
czytaj dalejSpaghetti z bakłażanem i mozzarellą
Kto nie chciałby spaghetti? Ten wariant z bakłażanem to zdrowa alternatywa dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę.
czytaj dalejPaski kurczaka z sałatką z czarnej soczewicy i awokado
Szybki i obfity obiad, który dostarczy Ci wielu niezbędnych witamin.
czytaj dalej5 zdrowych i szybkich obiadów dla całej rodziny
Wymyślenie przepisów, które przypadną do gustu każdemu, a na dodatek nie zajmują zbyt wiele czasu, czasami dają niezłą robotę. Mamy dla Ciebie inspirację!
czytaj dalejBezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki
Zrób zdrowe bezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki. Wspaniale rośnie i zwiększa objętość, dzięki czemu naleśniki będą puszyste jak chmurki.
czytaj dalejChleb z pastą z tuńczyka
To taki czeski klasyk. Smaczne, zdrowe, a przy pomocy pikantnych rzodkiewek i chrupiących nasion promowane klasą.
czytaj dalejKanapka z awokado
To śniadanie wypełni nas na cały poranek i być może znasz kogoś, kto nie pokocha awokado.
czytaj dalejOmlet z jajkiem faszerowanym
Ten omlet jest wystarczająco pożywny, więc nie potrzebujesz żadnych ciastek. Celiakie również potrafią oddać się temu i jednocześnie zadowolić Cię na cały poranek.
czytaj dalejKasza jaglana z owocami
Trochę inna owsianka. Naturalnie bezglutenowe, a jeśli używasz mleka roślinnego, również wersja bez laktozy.
czytaj dalejNaleśniki bananowe z cynamonem i twarożkiem
Chociaż te naleśniki nie są tak kwaśne jak u babci, to nie zawierają cukru, a dzięki białku dostarczają nam dobrej jakości białko.
czytaj dalej7 śniadań dla Twojego zdrowia!
Śniadanie to podstawa każdego dnia, każdy o tym wie. Ale co powiesz na to, że nadal jesz śniadanie? Zainspiruj się naszym menu i stwórz z nami pyszne śniadanie.
czytaj dalejObieraczki do orkiszu
Pomysł na niedzielne śniadanie, kiedy Twój dom pachnie obieraczkami i masz do tego kakao - na pewno wrócisz do dzieciństwa ze wspomnieniami.
czytaj dalejProste ciasto z komosy ryżowej
Ciasto z komosy ryżowej jest jak bułka. Możesz go zjeść na lunch lub przekąskę. Czy na gorąco czy na zimno.
czytaj dalejLuksusowe praliny czekoladowe
Stwórz luksusowe praliny czekoladowe, które możesz podarować np. Jako prezent do słodzenia. Nie tylko pięknie wyglądają, ale na pewno będą świetne!
czytaj dalejSuszone morele z mascarpone i pistacjami
Spróbuj naszej ulubionej przystawki! Świetnie sprawdzą się jako gratka dla gości, którą można przygotować w kilka minut.
czytaj dalejZupa Minestrone - smak według pory roku
Każdy, kto zna tradycyjną włoską zupę minestrone z pewnością wie, że składniki zmieniają się w zależności od pory roku, ale nie ma „właściwego” przepisu na to, jak powinna smakować - jest to zupa według Twojego gustu.
czytaj dalejZupa z soczewicy nie tylko na Nowy Rok
Zupa z soczewicy jest w naszym kraju tradycyjnie na Nowy Rok. Ale możesz to zrobić, kiedy tylko masz na to ochotę, a my mamy dla Ciebie przepis.
czytaj dalejDomowa zupa pomidorowa
Która zupa najbardziej przypomina dzieciństwo? Cóż, bosko! Przygotuj go na weekendowy obiad, cała rodzina będzie się śmiać.
czytaj dalejMini pizza orkiszowa
Pizza jako zdrowsza przekąska lub obiad. Przygotowanie nie jest skomplikowane i spodoba się całej rodzinie.
czytaj dalejNiepieczone ciasto z masłem orzechowym
Każdy z pewnością doceni zdrowy deser. Spróbuj niewypieczonego ciasta z masłem orzechowym GRIZLY. Szybko się przygotowuje i świetnie smakuje!
czytaj dalejOwsianka z grzybami, szpinakiem i jajkiem w koszulce
Słodka owsianka to dziś normalne śniadanie, ale dlaczego by nie spróbować owsianki przysłanej? Słona owsianka nie musi być tylko na śniadanie, ale także jako obiad czy kolacja.
czytaj dalejSos do spaghetti z dyni
Przepis dla miłośników dyni. Przygotuj sos, który możesz nałożyć na spaghetti, makaron lub po prostu mięso.
czytaj dalejMakaron Soba z sosem miso - orzechowym
Jeśli chcesz spróbować ciekawego, ale jednocześnie prostego przepisu, makaron soba powinien być Twoim ulubionym!
czytaj dalejKlasyczne kokosy
Co za wakacje bez kokosów! Tej dobroci nie może zabraknąć na stole. Przygotuj orzechy kokosowe według klasycznej receptury.
czytaj dalejNiewypieczona rolka kokosowa
Ciasteczka niewypieczone cieszą się dużą popularnością, także dlatego, że można je zrobić w ostatniej chwili i nadal będą pyszne i delikatne.
czytaj dalejBezglutenowe łapy niedźwiedzia
Święta Bożego Narodzenia obejmują pieczenie, a GRIZLY muszą to być pewne łapy niedźwiedzia! Wypróbuj z nami swoje ulubione słodycze, a po prostu narzekasz.
czytaj dalejChai owsiany z chlebem świętojańskim
Jesień już tu jest i jeśli masz ochotę na rozgrzewkę, przygotuj domowej roboty herbatę.
czytaj dalejKasza jaglana z pyłem
Pracharanda, to suszone plasterki owoców pokruszone na pył. Tradycyjna pracharanda była wytwarzana z gruszek i używana jako słodzik.
czytaj dalejNapój dyniowy z imbirem
Halloween jest tutaj, a wraz z nim dużo dyń. Skosztuj nieodpartego napoju dyniowego z imbirem i syropem klonowym przyozdobionym nasionami konopi.
czytaj dalejBanan z kremem migdałowym
Kolejna ciekawa inspiracja na słodkie śniadanie jest tutaj! Banan z kremem migdałowym, kokosem i migdałami jest odpowiedni, gdy masz ochotę na zdrowe odżywianie.
czytaj dalejHummus z pieczonymi jesiennymi warzywami
Hummus nie jest już egzotyczny i będzie interesujący nie tylko na Halloween. Możesz się nim bawić, używając wysokiej jakości składników.
czytaj dalejSałatka z soczewicy z awokado i serem
Skupiamy się najczęściej na sałatkach liściastych, czyli próbować sałatek z soczewicy, które doskonale nas satysfakcjonują, a jednocześnie są pełne wartościowych składników odżywczych.
czytaj dalejPrzełamujemy bariery dotyczące roślin strączkowych
Ze względu na swój skład rośliny strączkowe powinny stanowić istotną część naszej diety. Niestety tak nie jest, ich zużycie w naszym kraju jest bardzo niskie.
czytaj dalejPyszne domowe gofry
Czy masz w domu gofrownicę? Nie zostawiaj go bezczynnie i rób świetne domowe gofry z mąki migdałowej i mleka kokosowego.
czytaj dalejPrawdziwe śniadanie Grizly
Przygotuj pyszne śniadanie, które obficie Cię zadowoli i dostarczy rano odpowiedniej dawki energii. Wymieszaliśmy dla Ciebie unikalną kombinację.
czytaj dalejGrzyby leśne w winie z orzechami nerkowca
Jesień już oficjalnie! Oznacza to dużo grzybów i orzechów, które trzeba przetworzyć. Co powiesz na wypróbowanie naszej mieszanki leśnej?
czytaj dalejSkąd wziąć odpowiednie składniki odżywcze
Co właściwie oznacza zbilansowana dieta i jaki jest optymalny stosunek podstawowych składników odżywczych (węglowodany, tłuszcze, białka, witaminy, minerały i woda)?
czytaj dalejChrupiące jabłko
Nadeszła pora jabłkowa !!! Jeśli nie lubisz już klasycznego strudla, spróbujmy razem chrupiącego jabłka z płatków owsianych. Będziesz zachwycony.
czytaj dalejCo powiesz na płatki
Myślisz o śniadaniu, które rano doda Ci odpowiedniej energii? Płatki to z pewnością właściwy wybór. Ale które wybrać?
czytaj dalejSłona granola orkiszowa
Czy próbowałeś już słonej muesli? Wspaniale nadaje się do zup-kremów, do przyprawiania i ozdabiania sałatek, na śniadanie lub jako przysmak.
czytaj dalejNiedzielne ciasto orzechowe
Myślisz o niedzielnym deserze dla całej rodziny? Co powiesz na ciasto z kawałkami ciemnej czekolady, orzechami włoskimi i wanilią.
czytaj dalejKremowa zupa dyniowa
Kremowa zupa z prażonej dyni i czerwonej soczewicy nie tylko pieści i syci, ale także przyjemnie oczaruje zmysły zapachem anyżu gwiazdkowatego, cynamonu i imbiru.
czytaj dalejDhal z czerwonej soczewicy o zapachu kokosa
Typowe indyjskie danie, które pięknie pachnie w Twojej kuchni to prawdziwy przysmak z roślin strączkowych, dyni i mleka kokosowego.
czytaj dalejWłaściwości i zalety oleju kokosowego
Zanim wyjaśnimy różnice między różnymi rodzajami oleju kokosowego, chcielibyśmy opowiedzieć trochę o historii kokosa.
czytaj dalejNaleśniki z orzechami laskowymi z makiem
Przedstawiamy lekki i bezglutenowy przepis na naleśniki, słodkie śniadanie z orzechów laskowych i mąki kokosowej, które rozgrzeje Twoją duszę.
czytaj dalejSałatka z czarnej soczewicy i pieczonych buraków z ghee i świeżymi ziołami
Ta pyszna sałatka jest szczególnie odpowiednia teraz jesienią, ponieważ można ją spożywać nawet na ciepło. Lub możesz schować go do lodówki na następny dzień.
czytaj dalejPieczone pomidory faszerowane mieszanką Quinoa i Feta
Jesień powoli puka do naszych drzwi, ale pomidory są nadal smaczne i pełne witamin. Wypełnijmy je pożywną mieszanką komosy ryżowej.
czytaj dalejTrzy kolorowe gatunki komosy ryżowej
Czarny, biały czy czerwony? Wszystkie trzy gatunki mają podobne właściwości odżywcze i korzyści, są bezglutenowe, bardzo lekkostrawne i łatwe w przygotowaniu.
czytaj dalejMak jeżynowy
Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.
czytaj dalejPuszysta śliwkowa kasza jaglana
Na zimno lub na gorąco, jako danie główne lub deser, ten wspaniały przepis rozbudzi Twoje kubki smakowe!
czytaj dalejPopsicle z awokado z herbatą Matcha
Przepis na przygotowanie lodów z awokado z herbatą Matcha (nie) zapewni Ci chłód przez całe lato i naładuje Cię dużą ilością energii.
czytaj dalejRAW Czekoladowe babeczki z malinami
Lato to oznaka owoców, dlaczego więc nie zrobić babeczek malinowych RAW? Jeśli nie masz malin, możesz włożyć dowolne owoce lub orzechy, nie musisz trzymać się przepisu :-)
czytaj dalejSałatka z komosy ryżowej z prażonymi migdałami, jagodami i awokado
Owoce w sałatce - jedni kochają, inni nienawidzą. Ale zanim dołączysz do drugiej grupy, zdecydowanie powinieneś dać jej przynajmniej szansę!
czytaj dalejCurry fasolowe
Szybki w przygotowaniu, pyszny w smaku. Przepis na letnie curry z fasolą będzie gotowy w mgnieniu oka.
czytaj dalejBabeczki z orzechami laskowymi
Kochasz masło orzechowe? Wypróbuj przepis na domowe babeczki z kremem z orzechów laskowych. Proste, szybkie i świetne!
czytaj dalejBezglutenowe batony domowej roboty
Zainspiruj się przepisem na domowe batony bezglutenowe.
czytaj dalejZupa z soczewicy
Lubisz rośliny strączkowe? A może spróbujesz zupy z czerwonej soczewicy? Przygotowanie jest więcej niż proste i szybkie. Zupa zawiera dużo witamin.
czytaj dalejPierogi serowe z mąki gryczanej
Nie wiesz, jak obchodzić się z mąką gryczaną? Mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis, po którym z pewnością zakochasz się w mące gryczanej!
czytaj dalejOrzechy w karmelu - wskazówka (nie tylko) na prezent
Czy lubisz chrupać orzechy lub robić jadalne prezenty? Zainspiruj się naszym przepisem na orzechy w słonym karmelu, a Twoje uszy będą wypukłe.
czytaj dalejAwokado - ciasto limonkowe
Świeży. Domowej roboty. Świetny. Nowy świeży przepis na ciasto awokado - limonkowe, które możesz przygotować bez pieczenia.
czytaj dalejCurry z kurczątkiem
Nie wiesz, co przygotować na obiad lub kolację, a lubisz kuchnię indyjską? Zainspiruj się naszym przepisem.
czytaj dalejBezglutenowy baranek wielkanocny
Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka. Wymieszaj żółtka z mąką, białkiem i proszkiem do pieczenia. Dodać podgrzane masło, śmietanę, sok i skórkę z cytryny, wanilię i twaróg. Na koniec wymieszaj z białkami. Formę wytrzyj masłem i posyp kokosem, a następnie wypełnij ciastem.
czytaj dalejKolorowy budyń chia
Świetna przekąska czy śniadanie? Po tym przepisie będziesz wiedział, jak to zrobić!
czytaj dalej